RECENZII 

Recenzii filme

Eroii cerului (2006)
Flyboys

Regia:Tony Bill
Roluri principale:James Franco, Martin Henderson
Gen:Acțiune, Aventuri, Dramă
Durata:139
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Flyboys Films Ltd.
Premiera în România:01.12.2006
Sit oficial:http://www.flyboysthemovie.com/
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Chiar înainte ca Statele Unite să intre în primul război mondial, americanii slujeau Franța și mureau pentru ea ca membri ai unui pluton de voluntari din corpul de aviație, cunoscut ca Escadrila Lafayette. Este o poveste care ar fi meritat o povestire mai bună decât cea din "Eroii cerului".

Regizat de Tony Bill, filmul urmărește un grup de americani care sunt transformați în moduri diferite de experiența războiului. Motivul înrolării lor diferă. Blaine Rawlings (James Franco), un cowboy texan, și-a pierdut ferma familiei și fuge de lege. William Jensen (Philip Winchester) speră să continue moștenirea militară a familiei lui. Briggs Lowry (Tyler Labine) se înrolează pentru a intra în grațiile tatălui său. Lyle Porter (Michael Jibson) este un creștin care, ironic, fredonează cântări creștine în timp ce trage în dușmani. Apoi este boxerul expatriat Eugene Skinner (Abdul Salis) - singurul pilot negru - care vrea să lupte pentru țara lui adoptivă.

În timp ce majoritatea personajelor combină piloți adevărați, comandantul Georges Thenault (Jean Reno), reprezintă un personaj real. Martin Henderson joacă în rolul veteranului pilot Reed Cassidy, al cărui leu de companie slujește ca mascotă a escadrilei. Jennifer Decker este văduva Lucienne, o tânără franțuzoaică pe lângă care Blaine se învârte între misiuni. Distribuția plăcută a filmului se pierde de-a lungul scenariului lung și lipsit de dramatism. Personajele nu cunosc vreo dezvoltare. În timp ce scenele de luptă, realizate inclusiv cu ajutorul calculatorului, sunt impresionante vizual, lipsa unei povești solide dăunează grav filmului. Urâțenia războiului nu este ascunsă, dar în unele scene acesta este parcă sentimentalizat. Regizorul pare a nu fi hotărât dacă vrea un film de acțiune sau unul mai sobru.

Filmul conține violență de război, o scenă într-un bordel, o sinucidere, unele apropouri sexuale, unele expresii necizelate, blasfemie și afirmații rasiale. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.flyboysthemovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire