RECENZII 

Recenzii filme

Dulcele sărut al Daliei (2006)
The Black Dahlia

Regia:Brian De Palma
Roluri principale:Josh Hartnett, Scarlett Johansson
Gen:Dramă, Mister, Thriller
Durata:121
Rating:O (R)
Producător:Millennium Films Inc.
Premiera în România:13.10.2006
Sit oficial:http://www.theblackdahliamovie.net/
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Când corpul oribil de mutilat al actriței Elizabeth "Betty" Short a fost găsit undeva în Los Angeles-ul anului 1947, crima a captivat atenția publicului mai mult decât altele; nefiind niciodată dezlegată, ea continuă să fie și astăzi o legendă. "Dulcele sărut al Daliei" este o adaptare a lui Brian DePalma după romanul scriitorului James Ellroy, dar cu o notă extrem de personală, dat fiind că regizorul a văzut o paralelă între povestea lui Short și uciderea mamei lui, pe când avea 10 ani.

În versiunea originală, Short este de fapt în planul secund, în prim plan fiind cei doi polițiști din L.A., Dwight "Bucky" Bleichert (Josh Hartnett) - care ne povestește ce se întâmplă - și Lee Blanchard (Aaron Eckhart), cei doi devenind prieteni după ce au împărțit același ring, și mai ales după ce au fost aleși să investigheze împreună cazul unei tinere cu toaleta neagră și cu o floare în păr. Bucky ajunge să se încurce cu prietena lui Lee, Kay (Scarlett Johansson). Dar decât să își trădeze prietenul, Buckey se lasă sedus de o bogătașă, Madeleine (Hilary Swank), care seamănă cu victima crimei, Betty (Mia Kirshner), și al cărei tată este Emmet (John Kavanagh) iar mamă Ramona (Fiona Shaw).

Filmul noir al lui DePalma este extraordinar la capitolul producție, dar drama se pierde într-un scenariu prea complex și aproape imposibil de descifrat. Jocul actoricesc este în general bun, în special din partea lui Hartnett și Eckhart. Deși Johansson și Swank arată bine în veșmintele lor din anii 1940, nu au un joc de prea mare înălțime. Din păcate desele revelații murdare, deși într-un fel parte a genului noir, împing filmul din categoria L spre O.

Filmul conține limbaj vulgar, decadență, situații sexuale, multă violență, scene brutale de box, recrearea unei lumi lesbiene, pornografie, adulter, incest, nuditate, crimă, droguri. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu O - adică ofensator moral. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.theblackdahliamovie.net/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire