|
Recenzii filme
Năzdrăvanii din pădure (2006)
Open Season
Reclame comerciale
Recenzie Sony Pictures Animation are un start bun prin primul film de animație pe care îl realizează pe computer. Deși nu se ridică la nivelul celor mai bune producții Pixar, filmul va fi gustat de mulți, mai puțin de cei mai mici (filmul are din păcate rating A-II, și nu A-I).
Povestea nebunească, rezonabil de ironică și caldă în același timp, îl are în centru pe Boog (voce Martin Lawrence), un urs grizzly domesticit care duce o viață ca în puf în cătunul Timberline, în garajul lui Beth (Debra Messing), cea care l-a salvat pe când era mic. Boog se împrietenește cu cerbul gură spartă Elliot (Ashton Kutcher), pe care l-a eliberat din capota unui camion al violentului vânător Shaw (Gary Sinise). În urma unor evenimente ciudate desfășurate în lanț, Boog ajunge din nou în sălbăticie, alături de nebunul Elliot. Încercând să găsească drumul spre casă, Boog întâlnește o menajerie de creaturi ale pădurii, cu care se însoțește în final împotriva vânătorilor.
Alte voci sunt asigurate de Patrick Warburton - un elan, Jon Favreau - un castor, și Billy Connolly în rolul lui McSquizzy, o veveriță bătăioasă. Cuplul Boog și Elliot nu se ridică la nivelul monstrului verde și al măgarului său din "Shrek", dar este oricum amuzant. Din punct de vedere vizual, filmul este bine realizat, cu atenție la detalii, în special la blana lui Boog. Regizat de Jill Culton și Roger Allers (cu un ajutor dat de Anthony Stacchi), filmul este cam subțire ca acțiune și decorat cu unele poante de un gust mai îndoielnic, dar mesajul cald despre prietenie îl face totuși un film bun de familie. Unele scene - în special cele cu sinistrul Shaw și pușca sa - sunt prea înspăimântătoare pentru cei mici.
Filmul conține unele expresii necizelate și umor nepotrivit, unele scene de vânătoare cam dure și violență animată. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.
|
|