RECENZII 

Recenzii filme

Lucas, Spaima furnicilor (2006)
The Ant Bully

Regia:John A. Davis
Roluri principale:Julia Roberts, Nicolas Cage, Paul Giamatti
Gen:Aventuri, Animație, Comedie, Familie
Durata:88
Rating:A-I (AP)
Producător:Warner Bros.
Premiera în România:29.09.2006
Sit oficial:http://www2.warnerbros.com/antbully/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb
Spuneți părerea:despre film pe forumul catolic  NOU!!!

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Care copil, din plictiseală sau din răutate, nu a lovit cu piciorul într-un mușuroi de furnici? Spectatorii acestui film se vor gândi de două ori înainte de a mai face așa. "Lucas, spaima furnicilor" este o fabulă încântătoare, o animație realizată pe computer în stilul celor din 1988 ("Furnicutze" și "Aventuri la firul ierbii"). La baza filmului stă o carte pentru copii a lui John Nickle.

Scrisă și regizată de John A. Davis, parabola animată îl are în centru pe băiețelul de 10 ani, Lucas Nickle (Zack Tyler Eisen), un ochelarist terorizat de copiii din cartier. Pentru a-și compensa lipsa de putere, Lucas, la rândul lui, terorizează o colonie de furnici aflată pe terenul din fața casei sale. Sătul de atacurile lui Lucas, furnica vrăjitor Zoc (Nicolas Cage) se strecoară în dormitorul băiatului și toarnă o loțiune magică în urechea lui. Elixirul îl micșorează la dimensiunile unei insecte: este dus în mușuroi și condamnat pentru "crime împotriva coloniei" de către un tribunal condus de regină (Meryl Streep). Pedeapsa pe care o primește este să rămână micșorat până când va înțelege gravitatea actelor sale. În curând va avea ocazia să își răscumpere greșelile: împreună cu prietena lui Zoc, Hova (Julia Roberts), și cu alte două furnici (Regina King și Bruce Campbell), Lucas va conduce colonia în lupta împotriva șleampătului Stan Beals (Paul Giamatti), un exterminator care vrea să curețe curtea de orice insectă.

Animația este vibrantă, apogeul reprezentându-l atacul furnicilor, călare pe viespi, îndreptat împotriva lui Beals. Cu nume mari în distribuție, nu se poate vorbi de interpretări extraordinare. Deși pentru copii, una din scene implicând o broască a provocat plânsetele unor mici spectatori. Filmul este adresat și celor mari, vorbind despre abuzul de puteri al unor națiuni asupra altora. Pentru cei mici lecția cea mai importantă spune că dacă ești mare nu înseamnă că ceea ce faci este automat și bun. În plus filmul le vorbește celor mici despre forța comuniunii, despre lucrul în comun pentru binele general, despre depășirea egoismului, despre apărarea celor mici ș.a.m.d. Nu e rău pentru un film despre insecte!

Filmul conține unele expresii necizelate și unele scene înfricoșătoare pentru cei mai mici. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-I - adică audiență generală. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www2.warnerbros.com/antbully/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire