RECENZII 

Recenzii filme

Doamna din apă (2006)
Lady in the Water

Regia:M. Night Shyamalan
Roluri principale:Bryce Dallas Howard, Paul Giamatti
Gen:Dramă, Mister, Thriller
Durata:110
Rating:A-II (AP-13)
Producător:Blinding Edge Pictures
Premiera în România:08.09.2006
Sit oficial:http://ladyinthewater.warnerbros.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Fanii lui M. Night Shyamalan, care speră într-o nouă producție măcar la nivelul "Satului", vor fi dezamăgiți de "Doamna din apă", un film cu o atmosferă deosebită, dar neconvingător în cele din urmă. Cleveland Heep (Paul Giamatti), fost medic, care a trecut printr-o tragedie, este acum un administrator șters al unor apartamente din Philadephia.

Printre diverșii și ciudații locuitori din complexul de apartamente se numără pasionatul de rebusuri Dury (Jeffrey Wright), criticul de film și cărți Harry Farber (Bob Balaban), un aspirant la titlu de scriitor Vick Ran (Shyamalan însuși) și sora sa (Sarita Choudhury), singuraticul intelectual Leeds (Bill Irwin), mușchiulosul Reggie (Freddy Rodriguez) și o femeie coreeană, Choi (June Kyoko Lu), ce nu vorbește engleza (dar cunoștințele ei vor fi valoroase în film) și fiica ei Young-Soon (Cindy Cheung). Noaptea se aud zgomote ciudate și se pare că cineva ar folosi piscina din curtea interioară a complexului de apartamente, deși este interzis. Heep investighează situația și descoperă o tânără pe nume Story (Bryce Dallas Howard), ce trăia sub piscină, aducând-o în apartamentul său.

În foarte scurt timp, el își dă seama (mulțumită în principal mesajelor irascibilei dne Choi) că Story este o nimfă de apă - "narfă" în limbajul lui Shyamalan - care a trecut în tabăra oamenilor, ea putând reveni între ai ei doar cu ajutorul unor "instrumente" umane, în rolul Gardienilor, Vindecătorului și Interpretului Semnelor. Împotriva întoarcerii lui Story în apă sunt niște "scrunți" (creaturi ca niște lupi, cu un fel de iarbă în loc de blană, care dau târcoale apartamentelor), precum și trei creaturi ca niște maimuțe, cunoscute ca "tarturici". În curând toți locatarii se implică în încercarea de a o ajuta pe Story să revină în lumea albastră a apelor, într-un fel de refacere a perioadei mitice descrise la începutul filmului, când creaturile din apă și de pe pământ trăiau în bune relații.

Regizorul și scenaristul Shyamalan reușește să ofere unele momente înfricoșătoare cu admirabil de puțină violență, iar tema fraternității universale este evident una nobilă și puternic prezentă în film. Dar acest "E.T." acvatic nu reușește în final să comunice ceva, în ciuda realizării lui și a prestațiilor actoricești solide. La baza filmului stă o poveste inventată de Shyamalan pentru copiii săi, dar transformată pentru adulți în film, prin elementele de groază.

Filmul conține unele scene înfricoșătoare și nuditate sugerată. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://ladyinthewater.warnerbros.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire