RECENZII 

Recenzii filme

Cel mai rapid motor din lume (2006)
The World's Fastest Indian

Regia:Roger Donaldson
Roluri principale:Anthony Hopkins
Gen:Aventuri, Dramă
Durata:127
Rating:A-III (AP-13)
Producător:WFI Productions Ltd.
Premiera în România:11.08.2006
Sit oficial:http://www.worldsfastestindian.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb
Spuneți părerea:despre film pe forumul catolic  NOU!!!

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Titlul acestui film în engleză este "The World's Fastest Indian", care s-ar traduce exact prin "Cel mai rapid indian din lume". Pentru a evita confuziile - deși în film la un moment dat apare și un nativ american, dar nu cel mai rapid din lume - în România casa de distribuție a ales să boteze filmul "Cel mai rapid motor din lume". "Indianul" din titlul original se referă la o motocicletă cu acest titlu de firmă, fabricată în 1920.

Filmul relatează viața unui om care a existat cândva: Burt Munro (Anthony Hopkins), un bătrân de peste 60 de ani, din Noua Zeelandă, care merge în SUA pentru a participa la concursul de motociclete organizat în Utah. Începutul filmului ni-l prezintă pe Burt (care a murit în 1978) trăind în micul orășel Invercargill, unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții reparându-și firava motocicletă, spre enervarea și disperarea vecinilor, altcumva indulgenți din fire. Fiul lor mai mic, Tom (Aaron Murphy), este îndrăgostit de bătrân și petrece fiecare moment liber cu el, ajutându-l la motocicletă.

Hotărât să își împlinească visul, în ciuda scepticismului concetățenilor - vecinii, femeia cu care este încurcat și durii motocicletelor care râd de el - ca să nu mai spunem de avertizarea pe care o primește din partea trupului său îmbătrânit, Burt își împachetează cele de cuviință și pleacă în State, câștigându-și locul pe un vas ca bucătar. Ajuns în California, el pare o pradă ușoară pentru diverse persoane lipsite de scrupule. În final însă, bunătatea și căldura lui îi dezarmează pe toți, împrietenindu-se cu un travestit (Chris Williams) care lucrează ca recepționer la un hotel dubios; cu un vânzător de mașini uzate (Paul Rodriguez), care îi dă o mașină să ajungă în Utah; cu un indian american ce îl adăpostește; și cu o văduvă (Diane Ladd) care îl ajută să își repare mașina și îl primește la ea în pat.

Ajuns la destinație, Burt pare că va fi învins de birocrație (nu a știut că trebuie să se înscrie din timp), dar tenacitatea și geniul său vor birui piedicile, găsindu-și un aliat în colegul de cursă Jim Moffat (Chris Lawford). Ce urmează? Cursa și surpriza. Regizorul, producătorul și scenaristul Roger Donaldson, care a făcut un documentar tv despre Munro în anii 1970 și a dorit ani în șir mai apoi să facă un film de lung metraj, a reușit să scoată de la Anthony Hopkins una dintre cele mai bune interpretări ale sale, atât de naturale încât nu ai spune că joacă un rol. Imaginea filmului și tensiunea secvențelor de cursă adaugă valoare filmului. Burt nu crede în Dumnezeu ("Când ești mort, ești mort", spune el), iar comportamentul său este pe alocuri imoral, dar perseverența sa în ciuda tuturor și omenia lui echilibrează în parte situația.

Filmul conține unele blasfemii, relații sexuale premaritale, un travestit, prostituție, droguri. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.worldsfastestindian.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire