RECENZII 

Recenzii filme

Miami Vice (2006)
Miami Vice

Regia:Michael Mann
Roluri principale:Colin Farrell, Jamie Foxx
Gen:Acțiune, Crimă, Dramă
Durata:136
Rating:L (R)
Producător:Universal Pictures
Premiera în România:04.08.2006
Sit oficial:http://www.miamivice.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Fanii serialului de televiziune "Miami Vice" din anii 1980 nu trebuie să își facă mari speranțe cu gândul la acest film: numele personajelor principale și regizorul Michael Mann reprezintă singurele legături cu serialul original. În versiunea pentru marele ecran, polițiștii Sonny Crockett (Colin Farrell) și Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) preiau o misiune sub acoperire cu aprobarea șefului lor, Castillo (Barry Shabaka Henley), după ce o rețea de distribuție de droguri a eliminat doi agenți federali.

În fuga după vinovați ei ajung prin Haiti, Uruguay, Paraguay și Cuba - acțiunea este dificil de urmărit - scopul fiind convingerea traficantului Jose Yero (John Ortiz), care lucrează pentru latino-americanul țar al drogurilor Montoya (Luis Tosar), să îi angajeze ca distribuitori de droguri în Miami. Tubbs se îndrăgostește de Trudy (Naomie Harris), iar mai apoi Crockett de chinezo-cubaneza Isabella (Gong Li), ce pare a lucra cu Jose. Cele două cupluri oferă scene gratuite de nuditate la duș. La un moment dat Trudy este răpită de frăția Aryan, pentru a-i forța pe Crockett și Tubbs să facă o livrare.

Farrell are constant o expresie întunecată, iar Foxx este doar cu puțin mai expresiv decât partenerul său. Engleza lui Li sună de parcă ar fi fost învățată fonetic. Regizorul și scenaristul Michael Mann afirmă că prin acest film dorește să ofere "prima examinare postmilenium a ceea ce înseamnă fenomenul crimei globalizate". O intenție bună, dar uneori agenții sub acoperire fac cam neclară demarcația între bine și rău, și totul la urmă pare o exercițiu gol. Finalul cu împușcături coreografice este urât și deși nu laudă violența, intră prea mult în detalii. Vrea să arate brutalitatea lumii drogurilor sau să fie un final bun, care să crească adrenalina în spectatori? Urmăriți reacțiile în sală.

Filmul conține scene sporadice dar foarte violente, blasfemii, limbaj vulgar, întâlniri sexuale cu nuditate, droguri, crime nepedepsite. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul L - adică limitat, respectiv film problematic chiar și pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.miamivice.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire