RECENZII 

Recenzii filme

Ultima Prințesă (2005)
Wu ji (Mo gik / The Promise)

Regia:Kaige Chen
Roluri principale:Hong Chen, Cecilia Cheung
Gen:Acțiune, Dramă, Fantastic
Durata:128
Rating:A-III (AP-13)
Producător:TFM Distribution
Premiera în România:30.06.2006
Sit oficial:http://thepromise.cmcmovie.com/
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Povestea fantastică de dragoste "Ultima Prințesă", a regizorului Chen Kaige, este considerat a fi cel mai scump film realizat vreodată în China, și acest lucru se vede din plin pe ecran. Amplasat în trecutul mitic al Chinei, filmul ne relatează povestea unei frumoase prințese, Qingcheng (Cecilia Cheung), care în copilărie a încheiat un pact cu o vrăjitoare, de a renunța la adevărata iubire pentru a primi în schimb frumusețe și admirație. Acest fapt are consecințe fatidice pentru ea și pentru ce trei rivali care se luptă pentru afecțiunea ei: un renumit general, Guangming (Hiroyuki Sanada); loialul lui sclav cu puteri supranaturale, Kunlun (Jang Dong-Gun); și un duce rău, Wuhuan (Nicholas Tse).

Liu Ye interpretează cel mai tragic personaj, Snow Wolf, un asasin fantomatic a cărui existență ilustrează cum consimțământul dat răului diminuează (în acest caz, literalmente) umanitatea persoanei. Elegiacă în ton, acțiunea simplă implică trădări și identități false, explorând temele universale ale onorii, sacrificiului de sine și voinței libere. Povestea despre dorință și destin a lui Kaige sacrifică oarecum dezvoltarea personajelor și claritatea narativă în favoarea unor imagini somptuoase și a unor scene de arte marțiale pline de efecte speciale.

Filmul conține multă acțiune violentă stilizată, imagini de pe un câmp de luptă, o scenă cu un masacru, un act sexual și nuditate sugerată. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://thepromise.cmcmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire