RECENZII 

Recenzii filme

Peste tufiș (2006)
Over the Hedge

Regia:Tim Johnson, Karey Kirkpatrick
Roluri principale:Bruce Willis, Steve Carell, Garry Shandling
Gen:Animație, Comedie
Durata:83
Rating:A-I (AP)
Producător:DreamWorks SKG
Premiera în România:14.07.2006
Sit oficial:http://www.overthehedgemovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb
Spuneți părerea:despre film pe forumul catolic  NOU!!!

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Un grup de animale din pădure descoperă că prietenia este mai importantă decât resturile de hrană lăsate de oameni, în filmul "Peste tufiș". Bazată pe o serie de benzi desenate realizate de Michael Fry și T. Lewis, povestea este centrată pe RJ (voce Bruce Willis), un raton pungaș determinat de foame să îi fure ursului Vincent (voce Nick Nolte), care hibernează, rezerva de hrană. Deranjat din somnul său, Vincent îl prinde pe RJ în timp ce fură, însă rezerva sa de hrană este distrusă. Vincent îi dă lui RJ o săptămână să o înlocuiască, sau dacă nu...

Între timp, unele creaturi din pădure se trezesc din somnurile lor de iarnă pentru a afla că zona de locuințe suburbană - împrejmuită cu un gard viu înalt - a ajuns la marginea pădurii lor. Între aceste animale se numără broasca țestoasă Verne (Garry Shandling), veverița Hammy (Steve Carell), sconcsul Stella (Wanda Sykes), oposumul Ozzie (William Shatner) și aricii părinți Lou și Penny (Eugene Levy și Catherine O'Hara). RJ convinge creaturile să îl lase să le "ajute" să adune suficientă hrană ducându-le "peste tufiș" pentru a intra în gospodăriile oamenilor ("noi mâncăm ca să trăim, ei trăiesc ca să mănânce").

Animația vie este dominată de secvențe de acțiune trăsnite care ne amintesc de vechile Looney Toons. Scenariul este ingenios, și filmul beneficiază de voci excelente. Există câteva glume care să îi amuze pe adulți, însă filmul este în mod covârșitor potrivit pentru copii. Povestea transmite un mesaj lăudabil despre familie și despre a acționa altruist, oferind și comentarii hazlii despre obsesia societății noastre consumiste după exces, fie că este de hrană, aparatură sportivă sau electronică. "Pentru oameni", declară RJ, "destul nu este niciodată destul".

Filmul conține un ușor umor necizelat, câteva expresii și aluzii grosolane, și o oarecare violență. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-I - adică audiență generală. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www.overthehedgemovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire