RECENZII 

Recenzii filme

Vise americane (2006)
American Dreamz

Regia:Paul Weitz
Roluri principale:Hugh Grant, Mandy Moore, Dennis Quaid
Gen:Comedie, Dramă
Durata:107
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Depth of Field
Premiera în România:07.07.2006
Sit oficial:http://www.americandreamzmovie.com/
Trailer:video
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Americanii au un spectacol intitulat "American Idol", spectacol care caută staruri în toată țara. Mult iubitul show de televiziune este ironizat în "American Dreamz", "Vise americane". Ironizat este și George Bush, precum și rolul SUA în Orientul Mijlociu. De fapt filmul regizat de Paul Weitz are numeroase ținte ironizate, și aceasta dă umor filmului.

În primul rând avem un aspirant la "meseria" de terorist, Omer (Sam Golzari), fan mai mult al spectacolelor americane decât al misiunilor sinucigașe, trimis de undeva din zona Pakistan-Afganistan în California, să locuiască cu verișorii lui de origine arabă. Apoi este Sally (Mandy Moore), care visează să devină o cântăreață celebră, fiind împinsă spre realizarea visului de mama ei (Jennifer Coolidge). Prietenul lui Sally, William (Chris Klein), după ce a fost respins de ea s-a încorporat să lupte în Irak, dar a fost rănit de un glonț rătăcit înainte să ajungă pe câmpul de luptă.

Martin Tweed (Hugh Grant) este gazda spectacolului, el hotărând că audiența va crește cu o tânără cu un prieten erou de război, aflată în competiție cu un arab. Tot pentru audiență este implicat în spectacol și președintele Staton (Dennis Quaid) - un fel de Bush, dar și cu alte "influențe" -, care își petrece zilele în pat citind ziarele, lăsându-l pe șeful echipei sale prezidențiale (Willem Dafoe) să vorbească și gândească pentru el. Prima doamnă a țării, Marcia Gay Harden, conduce mult cu gândul la Laura Bush. Când superiorii lui Omer află de spectacol, se gândesc să o scoată spre profitul lor, cerându-i acestuia să detoneze o bombă la marea finală la care vine președintele. În fine, filmul se complică suplimentar când Tweed se îndrăgostește de Sally.

Weitz evită să facă poante de prost gust, dar totuși, pentru unii tema terorismului este dificil de găsit ca fiind amuzantă. Omer nu este prezentat ca răul întruchipat, după cum nici replica lui Bush nu este prezentată caricaturizată excesiv. Când comedia neagră se încheie, vedem că de fapt nu există "băieți (cu adevărat) răi". Filmul vorbește despre goliciunea culturii pop de astăzi, despre cât de important este să ne înțelegem "dușmanii", precum și despre obscenitatea războiului.

Filmul conține expresii necizelate, blasfemii, relații sexuale premaritale și o sinucidere. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.americandreamzmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire