RECENZII 

Recenzii filme

Iubesc pe cine nu trebuie (2006)
She's the Man

Regia:Andy Fickman
Roluri principale:Amanda Bynes
Gen:Comedie, Romantic
Durata:105
Rating:A-II (AP-13)
Producător:DreamWorks SKG
Premiera în România:23.06.2006
Sit oficial:http://www.shestheman-themovie.com/
Imagini:din film
IMDB:info imdb
descarcati screensaver

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Shakespeare și fotbalul fac o echipă ciudată dar agreabilă în "Iubesc pe cine nu trebuie", o transpunere a piesei de teatru "Twelfth Night" în peisajul suburbiei americane. Iar combinația poate să nici nu pară așa ciudată, dacă ne gândim că după William Shakespeare, David Beckham pare a fi cel mai cunoscut britanic.

Amanda Bynes joacă în rolul Violei, o fată băiețoasă pasionată de fotbal, ale cărei vise de a prinde o bursă de atletism sunt distruse când școala ei, Cornwall Prepp, renunță la programul de fotbal pentru fete. Sprijinită de mama ei divorțată (Julie Hagerty), Viola se gândește să se dea drept fratele ei geamăn, Sebastian (James Kirk). Acesta se află în Anglia cu formația lui, așa că Viola se înscrie dându-se drept el la Illyria Academy. Lucrurile nu vor decurge fără complicații. Viola cu chip de băiat se îndrăgostește de colegul de cameră al lui Sebastian, Duke (Channing Tatum). Acesta, considerând-o băiat, evident nu este interesat de ea. Duke are ochi doar pentru Olivia (Laura Ramsey), care însă îi face ochi dulci lui Sebastian (de fapt Violei), ceea ce naște un cerc al complicațiilor.

Regizorul Andy Fickman reușește să încorporeze în mod reușit în film elementele shakespeariene. Pe alocuri filmul amintește de altele, precum "Liceenele din Beverly Hills" sau "10 chestii nu-mi plac la tine", ca încercarea de a aduce o lucrare clasică în spațiul de interes pentru adolescenți. (Personajele mature sunt de regulă caricaturizate.) Mult mai potolit decât cele două filme amintite, "Iubesc pe cine nu trebuie" are unele scene mai crude. Dar nivelul este surprinzător de acceptabil pentru un film de astăzi dedicat tinerilor. Și dacă atunci când se ridică ceața cad și niște pantaloni și se ridică un tricou, nuditatea directă lipsește.

"A-l vedea, sau a nu-l vedea?", este întrebarea (părinților, cu gândul la copiii lor). Deși din fericire lipsesc obscenitățile, întâlnirile sexuale, băutura și violența, filmul este totuși destinat adolescenților mai mari. Și dacă în "Liceenele din Beverly Hills" iresponsabilitatea sexuală era promovată, doar superficial ironizată, în "Iubesc pe cine nu trebuie" avem o scenă în care Duke îi spune lui Sebastian (Violei de fapt) că este în căutarea unei relații care să nu aibă la bază doar hormonii. Filmul este amuzant, chiar dacă uneori forțat. Nu este o capodoperă dar este o comedie pe care unii o vor gusta cu satisfacție.

Filmul conține umor sexual, o încăierare într-o baie a trei fete, nuditate sugerată, duritate sportivă, unele expresii necizelate și o blasfemie. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.shestheman-themovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire