RECENZII 

Recenzii filme

Mărturie mortală (2006)
16 Blocks

Regia:Richard Donner
Roluri principale:Bruce Willis, David Morse, Mos Def
Gen:Acțiune, Dramă, Thriller
Durata:105
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Millennium Films Inc.
Premiera în România:12.05.2006
Sit oficial:http://www2.warnerbros.com/16blocks/
Imagini:din film
IMDB:info imdb
Spuneți părerea:despre film pe forumul catolic  NOU!!!

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Ceea ce ar părea a fi un thriller polițist de rutină primește medalie de aur datorită echipei câștigătoare formată din Bruce Willis și Mos Def. "Mărturie mortală" are o acțiune puțin credibilă, dar dacă reușim să facem abstracție de aceasta, este unul din cele mai bune filme recente pe tema "polițistului corupt".

Acțiunea se petrece în New York, personajul central fiind polițistul alcoolic Jack Mosley (un Willis mult transformat pentru a arăta mai bătrân și împrăștiat), care primește sarcina de a conduce un neînsemnat infractor, Eddie Bunker (Def), martor într-un importat proces ce se desfășoară la doar 16 străzi distanță. Jack acceptă sarcina după o lungă noapte de muncă și, probabil, și de beție. Când parchează să cumpere niște lichior, descoperă că "încărcătura" sa se vrea lichidată. Jack este rapid și își salvează infractorul. Aflăm în scurt timp că fostul său partener, detectivul NYPD Frank Nugent (David Morse), este în cârdășie cu alți polițiști corupți, care doresc să îl ucidă pe Eddie până nu îi demască pe toți.

Descoperind un Eddie deschis, și nu din viclenie, decent, în ciuda vorbăriei de la suprafață, Jack face tot ce poate să îl ajute pe acesta să depună mărturie până la 10AM la tribunal. Se naște astfel o alianță nefirească dar impresionantă între polițist și infractor. Willis și Def sunt foarte credibili; prestația lor face să trecem cu ușurință cu vederea peste găurile din acțiunea regizată de Richard Donner. Dacă ar fi fost o poveste mai inteligentă, interpretarea lui Def ar fi putut fi chiar de Oscar. Personajul său pare o adevărată forță a naturii, iar Willis merită admirat că a lăsat lângă el o astfel de desfășurare, atât de mult din timpul filmului. Prezența lui Nugent în film devine obositoare uneori. Dar când filmul se concentrează pe relația dintre Jack și Eddie - și din fericire o face des - restul nu mai contează.

Mai important este că filmul transmite mesaje pozitive despre ruperea de trecut, îmbrățișarea unui nou început, sacrificiul pentru ceilalți. Jack crede că oamenii nu se pot schimba niciodată, pe când Eddie nu a cunoscut niciodată până atunci pe cineva gata să se sacrifice pentru el. Până la sfârșitul filmului, ambele personaje depășesc prejudecățile pe care le aveau. Violența și limbajul vulgar este în mod îmbucurător la cote joase, făcând filmul acceptabil pentru adolescenții mai mari.

Filmul conține câteva expresii necizelate, violență de intensitate medie, câteva crime, împușcături, un personaj alcoolic. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www2.warnerbros.com/16blocks/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire