RECENZII 

Recenzii filme

Producătorii (2005)
The Producers

Regia:Susan Stroman
Roluri principale:Uma Thurman, Matthew Broderick, Nathan Lane
Gen:Comedie, Muzical
Durata:134
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Universal Pictures, Brooksfilms
Premiera în România:10.03.2006
Sit oficial:http://sonypictures.co.uk/movies/theprod...
Imagini:din film
IMDB:info imdb
descarcati screensaver

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Nu adesea se întâmplă ca un film de succes să devină un și mai de succes muzical de scenă și apoi să revină pe ecrane. Însă "Producătorii" constituie acea rară excepție, și se dovedește a fi un excelent film după marele succes al lui Mel Brooks de pe Broadway. Spectacolul este pus în scenă încă cu succes în New York și Londra, dar acum toată lumea îl poate vedea cu mare parte din legendara distribuție intactă.

Max Bialystock (Nathan Lane) este un producător cu o înclinație spre eșecuri, ultimul dintre acestea fiind o versiune muzicală a lui "Hamlet". Contabilul Leo Bloom (Matthew Broderick) remarcă în treacăt că se pot face mai mulți bani cu un eșec decât cu o reprezentație de succes. Prin urmare, Max pune la cale o schemă pentru a face tocmai acest lucru: să strângă bani pentru un spectacol care este sortit eșecului și să se retragă în Rio fondurile investite. El adună banii de la doamne în vârstă în fața cărora joacă scenarii amoroase - totul prezentat într-o ușoară notă comică.

După ce analizează diverse scenarii, îl aleg pe cel mai rău posibil, "Primăvara lui Hitler", un muzical care îl ridică în slăvi pe Adolf Hitler. Obțin drepturile de la un nazist excentric, Franz Liebkind (Will Ferrell), pe care îl vizitează în mansarda sa din Manhattan, unde își crește porumbeii călători. (El trimite păsările în Argentina cu mesaje pentru Der Fuhrer.) Îl angajează pe regizorul lipsit de talent Roger DeBris (Gary Beach) și pe asistentul său Carmen Ghia (Roger Bart), pentru a pune în scenă spectacolul. Ca secretară a lor o angajează pe suedeza sexy Ulla (Uma Thurman), care vine la ei pentru o audiție. Dezastrul este asigurat. Oare?

Regizoarea Susan Stroman își face un bun debut în lumea filmului, re-creând cu fidelitate aclamata ei punere în scenă. Foștii actori de scenă Lane, Broderick, Beach și Bart sunt toți într-o formă foarte bună, și li se alătură un extrem de comic Ferrell și o surprinzător de bună Thurman, care se dovedește a fi foarte credibilă ca și cântăreață și dansatoare.

Filmul conține umor obscen și ofensator, incluzând stereotipuri legate de homosexuali, travestiți, aluzii sexuale, costume și dansuri indecente, limbaj necizelat și violență comică. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://sonypictures.co.uk/movies/theproducers/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire