RECENZII 

Recenzii filme

Nanny McPhee (2006)
Nanny McPhee

Regia:Kirk Jones
Roluri principale:Colin Firth, Emma Thompson
Gen:Comedie, Familie
Durata:97
Rating:A-II (AP)
Producător:Universal Pictures
Premiera în România:10.03.2006
Sit oficial:http://www.nannymcphee.com/
Imagini:din film
IMDB:info imdb
descarcati screensaver
Spuneți părerea:despre film pe forumul catolic  NOU!!!

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Mary Poppins era blândă în comparație cu năsoasa și nasoala dădacă din "Nanny McPhee". Povestea se desfășoară în Anglia victoriană, în care dl. Brown (Colin Firth), un lucrător la pompe funebre, a rămas văduv și are de îngrijit șapte copii. Crezând că tatăl lor nu îi mai iubește, copiii au devenit de nesuportat. Brown a epuizat toate dădacele din oraș, fiecare cedând psihic în final trupei nebune. În casă mai trăiesc Evangeline (Kelly MacDonald), o dulce slujitoare ce îl iubește în ascuns pe Brown, și fosta bucătăreasă de armată, dna Blatherwick (Imelda Staunton), favorita poznelor copiilor.

În macabra sa slujbă, Brown este asistat de dl. Wheen (Derek Jacobi) și dl. Jowls (Patrick Barlow). La un moment dat Brown primește niște semnale supranaturale ce îi dau de înțeles că are nevoie de serviciile unei anume Nanny McPhee (Emma Thompson). Într-o noapte sinistra femeie apare: "Când aveți nevoie de mine, dar nu mă doriți, aici voi sta. Când mă veți dori dar nu veți avea nevoie de mine, atunci va trebui să merg", anunță ea. Copiii intenționează să o saboteze, ca pe fiecare dădacă, dar McPhee, al cărei băț umblător are puteri magice, scoate ce este mai bun din ei. Îi învață să spună "te rog" și "mulțumesc", să meargă devreme la culcare, să se scoale la timp și în general să devină copii model. (Cum învață ceva bun, metamorfozarea lor este oglindită în McPhee, care devine tot mai atrăgătoare.)

Între timp Brown trebuie să facă față unei cerințe grave: mătușa Adelaide (Angela Lansbury) îi cere să se căsătorească într-o lună, altfel își retrage sprijinul financiar, ceea ce ar însemna să piardă copiii. Adelaide insistă ca până atunci să ia ea una dintre fete, provocând oroare în clanul Brown. Singura opțiune pare a fi domnișoara Quickly (Celia Imrie), din moment ce Brown și Evangeline sunt prea timizi să își mărturisească sentimentele. McPhee nu îi poate scăpa pe copii de potențiala mamă vitregă, deoarece ea nu intervine în "probleme de sentimente". Dar după cum vă imaginați, după câteva lecții de viață situația se rezolvă.

Thompson s-a descurcat admirabil în scrierea scenariului, adaptând pentru cinema seria "Nurse Matilda" scrisă de Christianna Brand. Filmul reprezintă un fel de amestec de "Mary Poppins", "Lemony Snicket", "Sunetul muzicii" și "My Fair Lady", dar aceasta nu îi scade din valoare. Povestea este emoționantă iar distribuția britanică solidă, existând o autentică atmosferă de basm. Unele cuvinte ale lui Brown către Quickly, și unele remarci despre incest, îl fac nerecomandabil celor mai tineri. Altfel, acest film transmite un admirabil mesaj despre primatul familiei și despre bunătatea inerentă din oameni.

Filmul conține unele expresii necizelate, umor grosolan, glume macabre. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www.nannymcphee.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire