RECENZII 

Recenzii filme

Dovada (2004)
Proof

Regia:John Madden
Roluri principale:Anthony Hopkins, Gwyneth Paltrow, Jake Gyllenhaal
Gen:Dramă
Durata:99
Rating:A-III (AP-13)
Producător:Hart-Sharp Entertainment
Premiera în România:03.03.2006
Sit oficial:http://www.miramax.com/proof/
Imagini:din film
IMDB:info imdb
Spuneți părerea:despre film pe forumul catolic  NOU!!!

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Necunoscutele vieții sunt mult mai greu de rezolvat decât cele din ecuațiile matematice, așa după cum ne arată și filmul "Dovada", o captivantă adaptare a piesei de teatru omonime a lui David Auburn, laureată a premiului Pulitzer. Povestea din Chicago o are în centru pe o tânără de 27 de ani, pe numele ei Catherine (Gwyneth Paltrow), care încearcă să facă față dificilei misiuni de a-l îngriji pe tatăl ei, matematician genial și bolnav psihic, Robert (Anthony Hopkins), care însă în final moare.

Ea a moștenit de la tatăl ei simțul matematic, dar se teme să nu îi fi moștenit și nebunia. Ea trebuie să își sisteze studiile pentru a se întoarce acasă să aibă grijă de el, tatăl având semnele schizofreniei. Împotriva tuturor sfaturilor, Catherine refuză să îl trimită într-un sanatoriu, lăsându-l acasă, alături de lucrurile pe care le iubește. Filmul începe cu pregătirile pentru funeraliile tatălui ei, dar Robert apare prin intermediul amintirilor. Sora ei, Claire (Hope Davis), care nu a fost lângă tatăl ei pe perioada lungii boli, sosește la New York cu intenția de a o lua pe sora ei înapoi cu ea. Hal (Jake Gyllenhaal) este un frecvent vizitatori al casei. Este un pasionat de matematică, fost student al lui Robert, iar acum predă matematică la Universitatea din Chicago. El speră ca, trecând prin numeroasele notițe ale lui Robert, să găsească vreo revelație matematică. Stilul meticulos al Clarei o enervează pe Catherine. După funeralii, Catherine cedează iubirii lui Hal. El îi dezvăluie că o iubește de mai mult timp și au o întâlnire sexuală (scurtă, fără nuditate). La un moment dat însă în acțiune intervine ceva...

Lucrând pe scenariul elaborat de Auburn și Rebecca Miller, regizorul John Madden a desprins acțiunea de scena teatrului, păstrând însă bine atmosfera originalului de pe Broadway. Actorii joacă excepțional în film, în special Paltrow. Filmul vorbește despre căutarea "dovezilor" în viață, subliniind diferența majoră existență între viață și matematică. Aceasta din urmă, chiar dacă aparent temă centrală, este mereu acoperită de povestea umană a filmului, de lucrurile ce contează cu adevărat în viață.

Filmul conține unele expresii necizelate, o întâlnire sexuală sugerată, alte scurte referințe sexuale, folosire de droguri. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.miramax.com/proof/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire