RECENZII 

Recenzii filme

Fără control (2005)
Derailed

Regia:Mikael Hafstrom
Roluri principale:Jennifer Aniston, Clive Owen, Vincent Cassel
Gen:Dramă, Thriller
Durata:110
Rating:O (R)
Producător:Di Bonaventura Pictures
Premiera în România:03.02.2006
Sit oficial:http://www.weinsteinco.com/derailed/
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

În "Fără control", Jennifer Aniston și Clive Owen sunt doi familiști, fiecare cu familia lor. Ratarea unui tren face ca cei doi să se cunoască. De la cunoaștere se trece la flirt. De la flirt evident se va ajunge în camera de hotel. Charles Schine (Owen) și Lucinda (Aniston) par a avea atâtea în comun (inclusiv faptul că amândoi au copii în căsniciile lor - ceea ce nu îi face mai responsabili), iar soarta într-adevăr îi va lega puternic.

Ironic cumva, cei doi nu ajung să aibă relații sexuale - deși intenționează. O ușă lăsată din greșeală neînchisă îi permite unui bărbat violent, cu accent francez (Vincent Cassel, cu o interpretare superioară numelor mai mari de pe afiș), să intre în cameră și să îi tragă una lui Charles. În timp ce Charles stă leșinat pe jos, bărbatul o violează pe Lucinda. Charles insistă, dar Lucinda nu acceptă să raporteze cazul la poliție. Întors acasă, își convinge soția că a trebuit să stea până târziu la serviciu, apoi a fost bătut venind spre casă. Charles încearcă să țină secretul, dar după cum puteți ghici, acesta este abia începutul. Violatorul trece la șantaj, introducându-i pe cei doi într-o spirală a violenței și decepției. Regizat de Mikael Hafstrom, filmul ar fi putut să constituie un inteligent semnal de alarmă privitor la consecințele înșelării partenerului. Filmul scapă însă de sub control, apropo de titlu, și devine un thriller predictibil, cu un sfârșit problematic din punct de vedere moral.

Filmul conține o întâlnire adulteră, viol, multă violență, precum și mult limbaj vulgar. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu O - adică ofensator moral. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.weinsteinco.com/derailed/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire