RECENZII 

Recenzii filme

Viața ca un pariu (2005)
Two for the Money

Regia:D.J. Caruso
Roluri principale:Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo
Gen:Comedie, Dramă, Thriller
Durata:122
Rating:L (R)
Producător:Universal Pictures
Premiera în România:20.01.2006
Sit oficial:http://www.twoforthemoney.net/
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

În filmul "Viața ca un pariu" ("Two For the Money") al regizorului D.J. Caruso, Matthew McConaughey interpretează rolul lui Brandon Lane, fost fotbalist pe vremea când era în colegiu, care a fost nevoit să își întrerupă cariera sportivă din cauza unei accidentări. Cu un talent deosebit de a prezice câștigătorii jocurilor, Brandon a ajuns să prezică scoruri la jocurile de noroc din Las Vegas. Talentul lui îi atrage însă atenția lui Walter Abraham (Al Pacino), care îl cooptează într-o mare companie de pariuri sportive pe care o conduce în New York, în legătură cu care îl asigură că este perfect legală. (Ei doar oferă "sfaturi gratuite", luând comision pe câștiguri.)

Ca un fel de mentor, Walter îl formează pe Brandon ca protejatul său, inclusiv printr-un tutorial despre cum să înjure. Atâta timp cât intuiția lui nu îl înșeală, Brandon este extrem de admirat, bucurându-se de o viață cu mașini rapide, femei frumoase și sticle de vin de 1.000 de dolari. Însă relația lor surogat tată-fiu se răcește atunci când Brandon dă greș, o răsturnare a norocului care amenință nu doar prietenia ci și viețile lor, după ce pierd milioanele de dolari ai clienților lor (între care și un gangster interpretat de Armand Assante).

Brandon este tentat de seducția banilor și a faimei, însă, deși pentru un timp cedează în fața acestora, nu există îndoială că în cele din urmă va cunoaște umilința, ajungând la finalul filmului cu sufletul intact. Cu încrederea în sine a lui McConaughey alături de arta actoricească a lui Pacino, întotdeauna plăcut de urmărit, una dintre problemele acestui film este aceea că îi lipsește un personaj agreabil - poate cu excepția lui Toni (Rene Russo), soția lui Walter.

Filmul conține o relație sexuală cu nuditate sugerată, incorectitudine în sport, tema pariurilor, scene vulgare precum și limbaj vulgar și necizelat. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul L - adică limitat, respectiv film problematic chiar și pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.twoforthemoney.net/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire