RECENZII 

Recenzii filme

Kate și Leopold (2001)
Kate & Leopold

Regia:James Mangold
Roluri principale:Hugh Jackman, Meg Ryan
Gen:Comedie, Romantic
Durata:121
Rating:A-II (AP-13)
Producător:Miramax Films
Premiera în România:17.10.2003
Sit oficial:
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Este o plăcere deosebită să recomanzi o comedie romantică, plină de umor și duioșie, și la care părinții pot foarte bine să își ducă copiii lor mai mari.

Stuart (Lieu Schreiber) este un inventator. Prin calcule atente el descoperă o poartă a timpului și se întoarce în New York-ul anului 1876. Aici îl întâlnește pe la fel de ingeniosul Duce de Albany (Jackman), care îl urmează accidental pe Stuart înapoi în New York-ul din 2002. Fosta prietenă a lui Stuart, Kate (Ryan), o femeie de afaceri de succes, se întâlnește în curând cu Ducele Leopold. Ea nu crede povestea lui Stuart despre călătoria în timp, dar este impresionată de manierele pline de curtoazie ale Alteței sale, viziunea ei cinică despre iubire fiind pusă la încercare.

Nu este nimic nou în această istorie a întâlnirii dintre două culturi, dar regizorul James Mangold aduce o rază de duioșie în această îndrăgită poveste. El realizează de asemenea câteva scene cu un umor natural, fără a exagera.

Multe lucruri au contribuit la succesul acestui film. Donna Zakowska a realizat în mod ingenios costumele pentru ambele secole, cu atenție la detalii. Muzica lui Rolfe Kent este fermecătoare, iar scenariul lui Steven Roger este plin de culoare și căldură. Meg Ryan joacă excelent, iar Hugh Jackman interpretează rolul conducătorului tradițional cu eleganță și farmec.

Mesajul din "Kate și Leopold" este de asemenea frumos. În acord cu cei care se plâng de dispariția unor gesturi de politețe și sunt înspăimântați de cât de agresiv vorbim acum unii cu alții, filmul subliniază ideea că nu totul în 2002 este o îmbunătățire față de anii care au trecut.

Datorită limbajului uneori nemanierat și vulgar, Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică este obligatoriu acordul părinților și interzis sub 13 ani.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire