RECENZII 

Recenzii filme

Dl. & Dna. Smith (2005)
Mr. & Mrs. Smith

Regia:Doug Liman
Roluri principale:Angelina Jolie, Brad Pitt
Gen:Acțiune, Aventuri, Thriller
Durata:120
Rating:O (AP-13)
Producător:New Regency Pictures, Summit Entertainment
Premiera în România:07.10.2005
Sit oficial:http://www.mrandmrssmithmovie.com/
Imagini:din film
IMDB:info imdb
descarcati screensaver

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

Publicitatea v-a făcut poate să credeți că "Dl. & Dna. Smith" ar fi o minunată comedie, combinând o temă veche - a conflictelor dintre soți - cu arme și tehnici de luptă ce par luate din viitor. Ei bine, nu credeți publicitatea! De fapt "Dl. & Dna. Smith" este exercițiu de violență excesivă, zgomotoasă. În plus firul poveștii este puțin credibil, și prea puțin comic.

Filmul începe promițător cu două vedete atractive - Brad Pitt și Angelina Jolie - vorbind unui consilier matrimonial, pe care noi nu îl vedem, despre relația lor problematică. Din acel moment deja cuplul este neconvingător, un mare punct negru pentru un film ce se vrea - spun producătorii - în primul rând romantic și apoi de acțiune. Personajele lor, John și Jane, s-au întâlnit într-un context periculos - în Bogota, Columbia -, și nu după mult timp s-au căsătorit și s-au stabilit într-o suburbie. Fiecare crede despre celălalt că are o slujbă obișnuită, când în fapt amândoi sunt angajați ca asasini, dar pentru firme rivale. Îi vedem la lucru: Jane se întâlnește cu ținta ei și după câteva minte îi frânge gâtul; John simulează că este beat pentru a intra într-o sală de poker... pentru ca după câteva minute să îi împuște pe toți. Mda...

La șase ani de la căsătorie, amândoi sunt trimiși într-o misiune - ce coincidență, aceeași misiune - și anume să își ucidă victima în deșert. Ați ghicit: trebuie să se ucidă unul pe altul. La început nu se recunosc, dar aceasta nu durează prea mult. Apoi, fără nici cea mai mică problemă morală, fiecare își desfășoară planul de ucidere a soției/soțului, folosind cam toată artileria ce poate fi imaginată. O umbră de vinovăție trece la un moment dat peste Jane când încearcă să îl incinereze pe John într-un lift. Dar trece repede: așa că avem minute bune cu încercări de otrăvire, cu explozii, cu bătăi cât se poate de serioase, fiecare dorind moartea celuilalt, cât se poate de serios. Ce se va întâmpla în final? Cât de greu poate fi să ghicești că în acest război unul împotriva celuilalt, ei își redescoperă iubirea?! Apoi își unesc forțele și pornesc lupta împotriva "tipilor răi" care i-au angajat, motiv de și mai multă violență, și mai multe explozii...

Regizorul Doug Liman ne oferă un film bine realizat grafic și tehnic, dar găunos altcumva. Violența este glorificată, la fel și brutalitatea urâtă. "Scorul" de AP-13 este prea blând pentru acest film (nota noastră: în România filmul are clasificarea AG, audiență generală!!!). Filmul atrage prin cele două staruri, dar între care nu iasă scântei. Jolie are un farmec de vedetă hollywood-iană dintr-o altă eră. Scenariul lui Simon Kinberg este aproape complet lipsit de umor adevărat. Un film dezamăgitor.

Filmul conține nenumărate scene violente, ucideri brutale, limbaj vulgar, situații sexuale și sex premarital. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu O - adică ofensator moral. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, filmul fiind interzis pentru copiii sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.mrandmrssmithmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire