RECENZII 

Recenzii filme

Cei 4 Fantastici (2005)
Fantastic Four

Regia:Tim Story
Roluri principale:Jessica Alba, Ioan Gruffudd, Chris Evans, Michael Chiklis
Gen:Acțiune, Aventuri, SF
Durata:105
Rating:A-I (AP)
Producător:20th Century Fox, Marvel Entertainment
Premiera în România:09.09.2005
Sit oficial:http://www.fantasticfourmovie.com/
Imagini:din film
Wallpapers:selectie
IMDB:info imdb
descarcati screensaver

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Cei 4 fantastici" este un film care merge "mâncat" cu popcorn, ca film de vară. "Spiderman" sau "Batman - Începuturi" îl întrec, dar acesta la rândul său întrece alte filme după benzi desenate, precum "Hulk Uriașul". Pixar, cu "Incredibilii", ne-a introdus recent tema, fiind clar inspirat din originalul "Cei 4 fantastici", ai căror cvartet de super-eroi au următoarele trăsături: unul se poate întinde ca un cauciuc, unul poate dispărea, unul este super-puternic, iar ultimul se poate aprinde în flăcări când dorește. Benzile desenate originale au apărut în 1961, autori fiind Stan Lee (care apare trecător în film) și Jack Kirby.

Dacă știți benzile desenate, știți și acțiunea: patru oameni de știință suferă modificări genetice radicale în timpul unui experiment în spațiu cosmic. Iată echipa: liderul, dr. Reed Richards (Ioan Gruffudd), elasticul "Mr. Fantastic"; inteligenta Sue Storm (Jessica Alba), "Femeia Invizibilă", care poate de asemenea să se înconjoare cu câmpuri de forță; fratele ei mai tânăr, Johnny (Chris Evans), inflamabila "Torță Umană"; simpaticul Benjamin Grimm (Michael Chiklis), un perete umblător de rocă portocalie, cu puteri super-umane. Când nu se ceartă între ei, cei patru luptă împotriva vicleanului dr. Doom (interpretat cu o bucurie răutăcioasă de Julian McMahon), un industrialist miliardar - fost coleg al lui Reed - care finanțează și îi și însoțește pe cei patru în călătoria lor fatidică în spațiul celest. Convertirea lui la rău amintește întrucâtva de "Star Wars: Răzbunarea Sith".

În acest film, megalomania lui Doom nu este motivată de dorința de a stăpâni lumea - la început cel puțin - ci de dragostea pentru Sue, sentiment care nu se bucură de reciprocitate. Cei patru fantastici au parte de un dialog neinspirat, de o interpretare banală, de efecte speciale frumoase dar nu extraordinare. Norocul filmului stă în faptul că are o dimensiune să zicem ne-credibilă, care te face să nu îl iei în serios. Are ceea ce filmele mai bune decât el, precum "X-Men" sau "Batman - Începuturi", în mod regretabil omit: o dimensiune de umor, de distracție, ceea ce de fapt i-a atras pe copii la benzile desenate originale. Există scene distractive, dar și de zbucium sufletesc - este cazul lui Ben, care, ca nenumărați alți monștri ai ecranului, este respins datorită aspectului lui. Filmul abordează teme precum lucrul în echipă și acceptarea celor care sunt diferiți de noi.

La final, "Cei 4 fantastici" au ceva prin care câștigă inimile audienței: sunt ca o familie certăreață. Ca în toate familiile, chiar dacă se ceartă între ei, ceea mai puternică forță a lor este legătura de iubire care îi ține împreună. Filmul conține scene de violență, fără victime, unele apropouri sexuale, scurte expresii necizelate. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-II - adică pentru adulți și adolescenți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.fantasticfourmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire