RECENZII 

Recenzii filme

Charlie și fabrica de ciocolată (2005)
Charlie and the Chocolate Factory

Regia:Tim Burton
Roluri principale:Johnny Depp, Helena Bonham Carter
Gen:Aventuri, Comedie, Fantastic
Durata:115
Rating:A-I (AP)
Producător:Warner Bros.
Premiera în România:02.09.2005
Sit oficial:http://chocolatefactorymovie.warnerbros....
Imagini:din film
Wallpapers:selectie
IMDB:info imdb
descarcati screensaver

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Charlie și fabrica de ciocolată" poartă amprenta deosebită a inventivității extraordinare a regizorului Tim Burton, care croiește după lucrarea originală și binecunoscută a lui Roald Dahl, scrisă în 1964. Filmul, amuzant și bine lucrat, îl are în centru pe tânărul Charlie Bucket, interpretat de Freddie Highmore. Vi-l amintiți poate pentru jocul deosebit din filmul "În căutarea tărâmului de nicăieri", mai ales din scena impresionantă de la final, cu Johnny Depp, care în acest film este însuși Willy Wonka, excentricul fabricant de dulciuri.

Săracul Charlie, care trăiește cu părinții și cu bunicii săi, speră să fie unul dintre cei cinci câștigători care își vor petrece o zi magică în misteriosul imperiu condus de Wonka. Bunicul băiatului, Joe (David Kelly), a lucrat pe vremuri pentru Wonka, dar când unii angajați necinstiți au început să îi fure rețetele, stăpânul i-a concediat pe toți localnicii, angajând persoane din îndepărtatul Loompaland. Patru copiii respingători au câștigat deja premiul, găsind bilețele ascunse în batoanele de ciocolată: grasul din Germania (Philip Wiegratz); răsfățata fetiță din Anglia (Julia Winter); ambițioasa și pasionata de gumă de mestecat (AnnaSophia Robb); și dependentul de jocuri video (Jordan Fry). Fiecare, însoțit de un adult, vine la fabrică în ziua stabilită.

La fel face și Charlie, care descoperă ultimul bilet câștigător după ce găsește niște bani pe stradă cu care își poate lua ciocolata. El merge însoțit de bunicul său. La fabrică îl întâlnesc pe Wonka, un bărbat-băiat cu față albă, marcat de sechelele copilăriei, când tatăl său dentist de meserie (Christopher Lee) îi interzicea dulciurile. Copiii și însoțitorii sunt conduși prin imperiul lui Wonka, fiecare dezvăluindu-și pe parcurs natura egoistă, având astfel să își înfrunte la final soarta pe care o merită (nu este vorba de ceva fatal). Toate sunt tratate comic și chiar dacă povestite ar suna înspăimântător (de aceea nu vă spunem) ceea ce li se va întâmpla celor patru copiii nu îi poate speria decât eventual pe cei foarte mici.

Muncitorii Oompa-Loompa sunt toți interpretați de actorul Deep Roy, digitizat în zeci de exemplare, ceea ce îi face prezența obositoare de la un moment dat. Există secvențe coreografice foarte amuzante. Muzica din film este de asemenea reușită. Regizorul Burton oferă în această producție un film mai negru decât prima ecranizare, dar fermecător. Sunt multe momente memorabile în acest film, precum și aluzii la alte filme, care vor stârni zâmbete celor ce le vor recunoaște. Depp oferă un rol mai puțin reușit decât cel din 1971, interpretat de Gene Wilder, uneori aducând cu Michael Jackson. Per total însă filmul câștigă mult prin Depp, dar și prin ceilalți actori de primă mână, precum Helena Bonham Carter, Noah Taylor, James Fox, Missi Pyle și Adam Godley. Geoffrey Holder este naratorul filmului

Filmul conține mesaje pozitive despre familie, altruism, loialitate, și doar câteva scene care i-ar putea deranja pe cei foarte mici. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-I - adică audiență generală. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://chocolatefactorymovie.warnerbros.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire