RECENZII 

Recenzii filme

Tărâmul morții (2005)
George A. Romero's Land of the Dead

Regia:George A. Romero
Roluri principale:Asia Argento, Simon Baker
Gen:Horror, Thriller
Durata:93
Rating:O (R)
Producător:Universal Pictures
Premiera în România:19.08.2005
Sit oficial:http://www.landofthedeadmovie.net/
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

În 1968, hoinarul regizor George A. Romero a realizat cu câțiva bani și cu ajutorul a câțiva prieteni un clasic horror: "Night of the Living Dead". Filmul a avut două urmări: "Dawn of the Dead" (1979) și "Day of the Dead" (1985). Acum a venit rândul pentru "Land of the Dead" (Tărâmul morții), al patrulea capitol al poveștii sale cu zombie. Cu acțiunea într-un apropiat viitor apocaliptic, noul film repulsiv de violent prezintă lumea ca un teritoriu nelocuibil, cu turme de zombie rătăcitori, care încetul cu încetul formează o armată împotriva puținilor oameni rămași.

Eugene Clark îl interpretează pe Big Daddy, un fel de zombie Spartacus al legiunilor sinistre; într-o perversă răsturnare de logică, el este cel mai "înduioșător" personaj al filmului. Puținul rest de omenire este izolat într-un oraș fortificat, divizat pe clase, condus de un oportunist nerușinat, Kaufman (Dennis Hopper). Acum, când armata de morți ne-morți se grupează și pornește spre oraș, diferența între supraviețuirea omenirii și zombificarea totală a societății o poate face o mână de mercenari conduși de Riley (Simon Baker), ale cărui motivații numai altruiste nu sunt.

Protejat de un masiv vehicul blindat - "Dead Reckoning" - Riley și echipa sa îndeplinesc misiuni de "alimentare" din lumea din afara cetății, pentru Kaufman și ai lui, în timp ce muritorii de rând... mor de sărăcie. Ca în filmele sale anterioare, Romero își pune amprenta cu umorul său morbid și cu comentariile sociale. Ce distinge filmele lui Romero de alte filme de duzină este folosirea inteligentă a alegoriilor pentru a descrie climatul politic actual. Cu toate acestea, nici chiar "evoluția" zombie nu reușește să scoată acest film din groapa plină de sânge și mutilări. Să sperăm că seria va rămâne moartă cu acest episod.

Filmul conține multă violență sângeroasă, cu prezentarea vizuală de dezmembrări și cu scene de canibalism, conținut sexual, nuditate parțială, folosire de droguri, sărut între persoane de același sex, limbaj grosolan și profanator. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu O - adică ofensator moral. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire