RECENZII 

Recenzii filme

Roboți (2005)
Robots

Regia:Chris Wedge
Roluri principale:Ewan McGregor, Halle Berry, Robin Williams
Gen:Aventuri, Animație
Durata:90
Rating:A-I (AP)
Producător:Fox Animation Studios
Premiera în România:17.06.2005
Sit oficial:http://www.robotsmovie.com/
Imagini:din film
Wallpapers:selectie
IMDB:info imdb
descarcati screensaver

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

După "Epoca de gheață", regizorul Chris Wedge se întoarce cu "Roboții" (20th Century Fox), o poveste animată despre roboți, al cărui erou este Rodney (voce Ewan McGregor), cu pretenții de inventator. Tânărul robot își părăsește părinții (voci Stanley Tucci și Dianne Wiest) - cu binecuvântarea lor - pentru a merge în îndepărtatul Oraș al Roboților, conduși de un mare inventator, Bigweld (voce Mel Brooks), pe care Rodney îl idolatrizează. Ajuns aici, tânărul robot află însă că Bigweld este controlat de reaua Doamna Gasket (voce Jim Broadbent) și de fiul ei mâncător de energie, Ratchet (voce Greg Kinnear). Acesta din urmă conduce de fapt totul, în timp de Bigweld își omoară timpul jucând domino (în film este o spectaculoasă scenă cu domino - unul din punctele culminante de altfel).

Rodney intră în compania unor roboți mai ciudați - "ruginiții" - pentru a-i ajuta să lupte împotriva celor răi care îi depozitează pe roboții "demodați" la fier vechi, în loc să îi doteze cu noi componente, ca parte a planului lor infam de a echipa orașul doar cu roboți noi. Din păcate scenariului filmului îi lipsește inteligența și originalitatea, incluzând unele poante vulgare ne-necesare și un clasic drum "urmează-ți visul". Tatăl lui Rodney, robot de spălat vase care visa să ajungă muzician, i-a spus mai demult fiului: "Un vis pentru care nu ai luptat poate să te bântuie o viață întreagă" - cam așa se poate rezuma întregul film. Deși ideea poate fi valabilă, punerea pe ecran nu este foarte inspirată.

Filmul se bucură de voci de primă mărime, împrumutate de la Halle Berry, Drew Carey, Amanda Bynes, Paul Giamatti, James Earl Jones și Jay Leno. Dar natura robotică nu permite personajelor să "prindă viață", fiind limitate ca putere de expresie. Chiar și Robin Williams - fabulos în animația Disney "Aladdin" - pare aici mut și constrâns la o prestație sub puterile sale, deși are unele momente pline de umor, precum cel muzical pe tema "Singin' in the Rain". "Roboții" este destul de demodat: chiar dacă nu trebuie aruncat la fier vechi sau topit, este păcat că nu a ieșit mai reușit. Filmul conține poante de un gust îndoielnic și expresii nepotrivite. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-I - adică audiență generală. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP - adică se recomandă acordul părinților.



sursa imaginilor:
http://www.robotsmovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire