RECENZII 

Recenzii filme

Avertizarea Doi (2004)
The Ring Two

Regia:Hideo Nakata
Roluri principale:Naomi Watts
Gen:Horror, Thriller
Durata:107
Rating:A-III (AP-13)
Producător:DreamWorks SKG
Premiera în România:03.06.2005
Sit oficial:http://www.thering2-themovie.com/
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

În "Avertizarea Doi" (DreamWorks) - stilata și înspăimântătoarea, dar mai puțin satisfăcătoarea, continuare a filmului horror din 2002 - Naomi Watts își reia rolul ca Rachel Keller, report de investigații care încearcă să afle secretele din spatele unei casete video "blestemate", ce provoacă moartea la câteva zile după vizionare. Noul film, a cărui acțiune se desfășoară la câteva luni după primul, oferă un scurt istoric, după care ia viteză. Caseta ucigașă, conținând o serie de imagini macabre, este legată cumva de spiritul răzbunător al unei copile ucise, pe numele ei Samara (Kelly Stables). Singura cale de a scăpa de mânia Samarei este să dai altcuiva să vadă caseta, răspândind astfel blestemul (o neinspirată soluție morală aleasă de Rachel la sfârșitul primului film).

Rachel s-a mutat acum la Seattle, într-o comunitate liniștită în care speră să înceapă o nouă viață, alături de băiețelul ei, Aidan (David Dorfman). Dar o copie a casetei apare la scena unei crime din localitate: un băiat este găsit mort în fața televizorului său. În curând Samara își fixează atenția asupra lui Aidan, obligând-o pe Rachel să se lanseze în deslușirea misterului originilor ei fantomatice. Dacă primul film era în esență o cursă contra cronometru, "Avertizarea Doi" este un film horror mai convențional, bazându-se mai puțin pe suspansul psihologic și mai mult pe efecte speciale, precum hoarda de cerbi, generată pe calculator, care atacă cu violență mașina în care se află Rachel și Aidan. Acestei continuări îi lipsește originalitatea primului film, dar Hideo Nakata - cel care a produs și filmele "Ringu" din care s-au inspirat cele două producții americane "Avertizarea" - reușește în mod rezonabil să îi țină pe spectatori în tensiune.

Watts oferă din nou o interpretate sub puterile ei, iar Dorfman, cu ochii săi întunecați, intră în concurență reală cu Haley Joel Osment la capitolul copil-care-vede-morți. Cât despre sex și sânge, nu prea există în film, deși sunt atribute clasice ale genului. Aceasta i-ar putea face pe unii părinți să îi trimită mai liniștiți pe adolescenții lor la film, dar există totuși unele scene dure și nerecomandabile, precum încercarea lui Rachel de extorcizare a spiritului Samarei din Aida.

Filmul conține imagini înfricoșătoare, violență implicând un copil, o expresie grosolană și câteva expresii profanatoare. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.



sursa imaginilor:
http://www.thering2-themovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire