RECENZII 

Recenzii filme

De-a v-ați ascunselea (2005)
Hide and Seek

Regia:John Polson
Roluri principale:Robert De Niro, Dakota Fanning
Gen:Dramă, Horror, Thriller
Durata:105
Rating:A-III (R)
Producător:20th Century Fox
Premiera în România:08.04.2005
Sit oficial:http://www.hideandseekthemovie.com/
Imagini:din film
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"De-a v-ați ascunselea" (20th Century Fox) este un thriller care nu excelează ca originalitate și care ar fi rămas mai bine ascuns. Regizat de John Polson, filmul reușește mai mult să plictisească decât să dea fiori reci. Robert De Niro îl interpretează pe David Callaway, un psiholog din New York care se mută la țară împreună cu fiica sa, Emily (Dakota Fanning), după ce soția (Amy Irving) s-a sinucis. Speranța lui este să îi ofere fetiței un nou început, după trauma provocată de moartea mamei.

Noua lor casă este situată lângă o pădure, într-un oraș destul de pustiu. În noua locație, Emily se împrietenește cu un partener imaginar, pe nume "Charlie". Inițial David crede că prietenul imaginar este parte a procesului psihologic de vindecare a fetiței sale, o cale nevinovată de exprimare a unor emoții inhibate. Dar încep să aibă loc tot felul de întâmplări ciudate. Ferestrele se deschid în mod misterios, iar desenele lui Emily devin tot mai macabre. David ajunge astfel în curând să se întrebe ce sau cine este Charlie și care sunt intențiile acestuia. Peisajul este completat de ciudați: șeriful (Dylan Baker), agentul imobiliar (David Chandler) și cuplul de vecini (Melissa Leo și Robert John Burke), care și-au pierdut de curând copilul. În film mai apare și Elisabeth Shue în rolul divorțatei care se împrietenește cu David, fapt care nu îi convine lui Emily, și se pare că nici lui Charlie.

Complotul filmului fură elemente din "The Shining", "Angel Heart" și cunoscutul "Psycho" (regăsim perdeaua de la duș și cuțitul de măcelar). Scenariul nu reușește să nască suspans, pe lângă că are lacune de logică. Merită apreciată prestația micuței Fanning, care poartă întreg filmul pe umerii ei - sau mai exact în ochii ei hipnotici, care dau credibilitate poveștii mai mult decât ar merita. Cât privește De Niro, deși este interesant de văzut într-un astfel de rol, la final nu poți să nu te întrebi dacă a citit scenariul înainte de a accepta să joace în film. Polson încearcă să țină violența sub control: majoritatea scenelor de acest gen sugerează violența mai degrabă, decât să o ilustreze. Filmul conține însă imagini dure, precum cea în care Emily își vede tatăl când acesta își descoperă soția moartă (ceea ce justifică clasificarea cu R - restricționat).

Filmul conține recurs la violență, sinucidere, crime, precum și scene de groază implicând un minor. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu R - adică acces restricționat.



sursa imaginilor:
http://www.hideandseekthemovie.com/


mai multe imagini din film



 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire