RECENZII 

Recenzii filme

Pasărea Phoenix (2004)
Flight of the Phoenix

Regia:John Moore
Roluri principale:Dennis Quaid, Tyrese, Giovanni Ribisi
Gen:Acțiune, Aventuri
Durata:105
Rating:A-III (AP-13)
Producător:20th Century Fox
Premiera în România:04.03.2005
Sit oficial:http://www.flightofthephoenix.com/
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Pasărea Phoenix" ("The Flight of the Phoenix") (20th Century Fox) este un remake - nu la fel de reușit - al filmului de aventură cu același nume din 1966, în care au jucat James Stewart și Richard Attenborough, despre un avion care se prăbușește într-o regiune îndepărtată a deșertului Gobi. Supraviețuitorii - între care pilotul (Dennis Quaid), o îndrăzneață și drăguță geoloagă (Miranda Otto) și un bărbat misterios (Giovanni Ribisi) - rămân fără radio și cu hrană puțină.

Cu speranța că vor reuși să se salveze, ei decid să construiască un avion din resturile celui prăbușit, botezându-l după numele miticei păsări care a renăscut din propria-i cenușă. Pe lângă obișnuitele conflicte de grup și ciocnirile dintre personalități diferite, supraviețuitorii se confruntă și cu furtuni de nisip ucigătoare și cu jefuitori mongoli.

În timp ce amplasarea a fost schimbată din Sahara în Gobi, și grupul este mai variat din punct de vedere etnic, noul film este destul de fidel față de original. Versiunea din 1966 a fost regizată de Robert Aldrich, iar noua versiune este produsă de fiul lui Aldrich, William, și regizată de John Moore.

Filmul conține o anumită doză de violență, inclusiv o crimă și o scenă tensionată cu prăbușirea avionului, un comentariu anti-religios și limbaj pe alocuri necizelat. Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu A-III - adică pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire