RECENZII 

Recenzii filme

Păzea la minge! (2004)
Dodgeball: A True Underdog Story / Dodgeball: The Movie

Regia:Rawson Marshall Thurber
Roluri principale:Ben Stiller, Vince Vaughn
Gen:Comedie
Durata:92
Rating:L (AP-13)
Producător:Red Hour Films
Premiera în România:03.12.2004
Sit oficial:http://www.dodgeballmovie.com/
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

În "Dodgeball: A True Underdog Story" (Păzea la minge!), Vince Vaughn este Peter LaFleur, un sportiv nu prea strălucit și proprietar al unei modeste săli de gimnastică cu numele "Average Joe's". Sala servește ca loc de întâlnire pentru un grup multicolor de respinși din punct de vedere social. Contabilitatea neexistentă a lui LaFleur și obiceiul lui plin de bunătate de a-și lăsa prietenii să intre la sală fără să plătească i-au adus o datorie de 50.000 dolari.

White Goodman (Ben Stiller) este rivalul lui LaFleur, un narcisist obsedat de fitness și proprietar al sofisticatei "Globo Gym", unde motoul este "Suntem mai buni decât tine, și tu știi aceasta". Goodman intenționează să dărâme "Average Joe's" și să transforme locul într-un spațiu de parcare.

Iubita lor sală fiind pe punctul de a fi închisă, ratații vin cu ideea de a forma o echipă de dodgeball, în speranța de a câștiga un campionat în Las Vegas, la care premiul este de 50.000 dolari. După cum era de așteptat, ei reușesc, în ciuda tuturor obstacolelor, să ajungă în runda finală. Pentru a câștiga însă, trebuie să înfrunte echipa de la Globo Gym, Cobrele Roșii - toți campioni care consumă steroizi, conduși de Goodman.

Christine Taylor interpretează rolul lui Kate Veatch, o avocată trimisă de bancă pentru a facilita închiderea sălii "Average Joe's", dar care ajunge până la urmă arma secretă a echipei de aici. Rip Torn joacă rolul lui Patches O'Houlihan, o figură legendară a jocului dodgeball, acum țintuit în scaunul cu rotile, care ajută echipa incompetentă a lui LaFleur să joace excelent. "Păzea la minge!" urmează formula de succes "David împotriva lui Goliat", însă mesajul său "iubește-te pentru ceea ce ești" este umbrit de trivialitatea filmului care include între altele glume referitoare la lesbianism și poante cu oameni loviți în față - sau mult mai jos - de proiectile sferice.

Datorită limbajului și umorului necizelate și cu referințe sexuale, vulgarităților și sărutului între persoane de același sex, Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul L - adică limitat, respectiv film problematic chiar și pentru adulți. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, fiind interzis celor sub 13 ani.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire