RECENZII 

Recenzii filme

Cât îmi dai ca să împușc din nou? (2003)
The Whole Ten Yards (The Whole Nine Yards 2)

Regia:Howard Deutch
Roluri principale:Bruce Willis, Matthew Perry
Gen:Comedie
Durata:99
Rating:O (AP-13)
Producător:Franchise Pictures, Warner Bros.
Premiera în România:29.10.2004
Sit oficial:
IMDB:info imdb

 

Reclame comerciale




 

Recenzie

"Cât îmi dai că să împușc din nou?" (Warner Bros.) este o comedie continuarea a primei părți, care nu numai că nu strălucește, nici prin scenariu, nici prin prestația actoricească, dar își și bate joc de unele elemente creștine. În centrul filmului stă Jimmy Tudeski (Bruce Willis), care, după ce a ucis peste douăzeci de oameni, și-a înscenat propria moarte și trăiește acum o viață luxoasă în Mexic, alături de soția sa, Jill (Amanda Peet), care încearcă cu disperare să devină un asasin la fel de bun ca el. Spre disperarea ei, țintele ei cad moarte înainte să ajungă ea să apese pe trăgaci.

Liniștea lui Jimmy "Laleaua" este spulberată de Oz (Matthew Perry), dentistul care i-a falsificat înregistrările dentare în primul film, ajutându-l să-și însceneze moartea. Oz îl avertizează că gangsterul Gogolak (Kevin Pollak) a ieșit din închisoare, că este sigur că Jimmy este în viață, așa că este pe urmele lui, pentru a-l ucide. Iar gangsterul a făcut deja o victimă, luând-o pe soția lui Oz, Cynthia (Natasha Henstridge), ostatica lui (actuala soție a lui Oz este fosta soție a lui Jimmy, după cum o știu deja cei ce au văzut primul fim).

Jimmy se prezintă ca un "catolic fervent". El are o mare cruce de aur primită de la Cynthia, pe care o poartă tot timpul în jurul gâtului. Acum "catolicul" este gata să pornească într-o nouă cursă a morții. După ce într-o scenă își dă jos crucifixul, pentru el "doar un obiect aducător de noroc", în alta refuză să renunțe la el, pentru că "îl reprezintă pe Domnul și Mântuitorul meu". Jimmy face mare caz de "catolicismul" lui, și își plânge de milă că Dumnezeu nu vrea ca el să fie tată pentru că a ucis atâția oameni, dar cu toate acestea el nu arată nici o remușcare pentru vreuna din victime. Și pe parcursul filmului îl vedem de fapt pe Jimmy revenindu-și cu ușurință, fără mari probleme de conștiință, la vechile obiceiuri ce includeau crime și jafuri.

Regizorul Howard Deutch pare că s-a gândit că dialogurile dintre Kevin Pollak și Bruce Willis, cuplate cu gloanțe prin aer, nu vor lăsa să se întrevadă scenariul sterp. Dacă originalul din 2000 a mai provocat ceva râsete autentice, acest film este lipsit de inteligență și este nerușinat vizavi de simbolurile religioase sacre pentru atâția din audiență. În scena finală, plină de milioane de bani murdari, Jimmy "Laleaua" își smulge crucifixul spunând: "de acum nu mai am nevoie de el". Ei bine, nici noi, creștinii, nu avem nevoie de un film care să ne insulte.

Datorită ridicării în slăvi a crimei, bătăii de joc și morților violente, situațiilor sexuale, nudității și folosii limbajului dur și profanator, Biroul pentru Film al Conferinței Episcopilor Catolici Americani clasifică filmul cu O - adică ofensator moral. Asociația Americană pentru Filme îl clasifică cu AP-13 - adică se recomandă acordul părinților, filmul fiind interzis pentru copiii sub 13 ani.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire