MEDITAȚII 

Pâinea zilnică a cuvântului
Albert Vanhoye

achizitionare: 27.11.2003; sursa: Sapientia

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior SÂMBĂTĂ

Is 30,19-21.23-26; Ps 146; Mt 9,35-10,1.6-8

"Învățătorii tăi nu se vor mai ascunde; dar ochii tăi îi vor vedea pe cei care te învață și urechile tale vor auzi cuvântul celor care te călăuzesc...". Este marele mister al întrupării: Dumnezeu nu mai este invizibil. "Cine mă vede pe mine îl vede pe Tatăl", zice Isus. Și totul se schimbă. Chiar și în încercare îl avem pe Isus care a luat asupra sa suferința noastră, și astfel, suntem în lumina întrupării. Și aceasta e lumina care luminează pe orice om care vine în această lume".

Putem într-adevăr, aplicând evanghelia lumii de astăzi, să spunem că și acum Isus parcurge micile cetăți și sate învățând, predicând, vindecând.

Să ne gândim la toate țările pe unde umblă papa în călătoriile sale, să ne gândim la atâția misionari și misionare care predică, învață, se îngrijesc de orice slăbiciune sau infirmitate, așa cum o făcea Isus. Isus, deci, este prezent, prin intermediul misionarilor săi, și simte compasiune ca și atunci când trecea pe străzile Palestinei.

Și noi trebuie să avem compasiunea lui Cristos față de cei ce suferă de diferite boli, față de cei care sunt obosiți și risipiți ca niște oi fără păstor.

Desigur, au păstori din punct de vedere politic, au conducători. Dar pentru a conduce sufletele nu au nici un păstor, nu-l cunosc încă pe adevăratul păstor și nu au lumina credinței care să lumineze viața lor.

Să-l ascultăm, deci, pe Domnul care spune și astăzi încă discipolilor săi: "Secerișul este mult, dar lucrătorii sunt puțini!" Trebuie să fim preocupați de secerișul Domnului, să avem dorința de a ajuta opera Domnului Isus pentru răspândirea credinței în toată lumea.

"Rugați-l, deci, pe stăpânul secerișului să trimită lucrători în secerișul său!" Să ne rugăm pentru papa, pentru ca prin călătoriile sale misionare să reînvie spiritul misionar în inimile cât mai multor credincioși, în special ale tinerilor și tinerelor, și să fie o lumină a evangheliei care să atragă lumea la iubirea lui Cristos.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire