MEDITAȚII 

Pâinea zilnică a cuvântului
Albert Vanhoye

achizitionare: 27.11.2003; sursa: Sapientia

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior MIERCURI

Iona 3,1-10; Ps 50; Lc 11,29-32

A trecut deja o săptămână din Postul Mare și Biserica își înnoiește chemarea sa la convertire și penitență. Exemplul lui Iona este adus de Isus însuși, și nu Iona, ci Isus e acela care ne invită să ne convertim. Și invitația sa trebuie să fie analizată mult mai atent decât aceea a lui Iona sau a înțelepciunii lui Solomon, pentru că "aici este unul mai mare decât Iona și decât Solomon".

Trebuie să ne întrebăm astăzi dacă am început să ne convertim, luptând împotriva răului, nu numai a răului din noi, ci și împotriva răului din lume, cu rugăciunea și cu jertfele noastre. Toate acestea, să ne amintim, trebuie să se realizeze în bucurie, în seninătate, pentru că a ne converti înseamnă a merge cu hotărâre, cu mare încredere, spre Domnul, în caritate.

Însă timpul Postului Mare nu este un timp de divertisment, și trebuie să sacrificăm câte ceva din timpul nostru, din distracțiile obișnuite, pentru a da mai mult timp Domnului în lucrurile esențiale, care sunt cuvântul său, rugăciunea și caritatea.

Să-l ascultăm pe Domnul cu mai multă atenție și mai îndelung în acest timp al Postului: el ne vorbește, el, Înțelepciunea divină, și noi trebuie să ascultăm cu bucurie, lăsându-ne luminați de cuvântul său.

Să ne rugăm mai mult: rugăciunea va fi aceea care ne va da o mai mare disponibilitate în caritate, în iubirea față de alții, în toate ocaziile posibile, chiar acceptând cu bucurie unele neplăceri, făcând unele mortificații pentru a fi mai prompți în a-i servi pe alții în miile de ocazii care se prezintă în fiecare zi.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire