MEDITAȚII 

Pâinea zilnică a cuvântului
Albert Vanhoye

achizitionare: 27.11.2003; sursa: Sapientia

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior 22 DECEMBRIE

1Sam 1,24-28; 1Sam 2; Lc 1,46-55

Liturgia ne sugerează un paralelism între Ana și Maria. Amândouă îi mulțumesc lui Dumnezeu: Ana, cu o ofertă fondată pe darul lui Dumnezeu, care i-a dat să fie mamă, mamă a lui Samuel: "De aceea, și eu îl ofer Domnului". Samuel e un dar întors, el e cedat Domnului, și astfel, fiul va fi legătura vie între ea și Dumnezeu.

Și Maria îi mulțumește Domnului cu marea înflăcărare a inimii sale: "Sufletul meu preamărește pe Domnul și duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, mântuitorul meu".

Isus nu s-a născut încă, dar Maria mulțumește și deja îl oferă Tatălui, pentru că el a început deja opera de mântuire sfințindu-l pe Ioan în sânul mamei sale, Elisabeta.

Și mulțumirea Mariei nu înseamnă numai cuvinte, ci este viață, este atitudine de recunoștință.

Și pentru noi, aceasta e o dispoziție fundamentală în acest timp. Trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu cu mare bucurie, pentru că el vine să mântuiască poporul său, lumea de astăzi. Iată, Liturghia înseamnă și laudă, și recunoștință.

În Euharistie îl primim pe Domnul: să-l lăsăm să trăiască în noi cu oferta sa, cu mulțumirea sa adusă Tatălui. Și să-i mulțumim lui Isus care a făcut voința Tatălui venind să-și dea viața pentru mântuirea lumii.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire