MEDITAȚII 

Pâinea zilnică a cuvântului
Albert Vanhoye

achizitionare: 27.11.2003; sursa: Sapientia

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior JOI

Is 54,10; Ps 29; Lc 7,24-30

Putem să ne întrebăm: "Pentru ce cel mai mic în împărăția lui Dumnezeu este mai mare decât Ioan, care este cel mai mare dintre cei născuți din femeie?"

Răspunsul este în noua creație. Împărăția lui Dumnezeu adusă de Cristos înseamnă o schimbare radicală: cine intră în ea trăiește o viață nouă, nu numai la nivel uman, dar trăiește viața fiilor lui Dumnezeu. Aceasta este minunea care ne așteaptă. Fiul lui Dumnezeu ne face să participăm la filiația sa: este un dar gratuit, oferit în mod paradoxal, împotriva tuturor capacităților umane.

Spune Isaia: "Veselește-te, tu, cea sterilă, care n-ai avut copii; căci femeia părăsită va avea mai mulți copii decât cea care are bărbat, spune Domnul". Fecunditatea naturală în noua creație este transfigurată: zămislirea neprihănită a Mariei este începutul unei noi lumi. Și Fiul Mariei este Fiul lui Dumnezeu.

La această filiație suntem cu toții chemați să participăm. Condiția este de a recunoaște că e un dar gratuit, un dar mai minunat decât prima creație, realizată din nimic, în timp ce noua creație se realizează dintr-o situație de păcat.

Să sporim admirația noastră și să-i cerem Mariei să ne ajute să apreciem nu numai marile lucrări pe care Domnul le-a realizat în ea, ci și marile lucrări pe care vrea să le realizeze în noi.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire