MAGISTERIU 

Consiliul Pontifical pentru Familie
sursa: www.vatican.va

Despre Consiliul Pontifical despre Familie

Constituția Apostolică despre Curia Romană "Pastor Bonus"

CONSILIUL PONTIFICAL PENTRU FAMILIE

ART. 139

Consiliul promovează grija pastorală a familiilor, favorizează drepturile și demnitatea lor în Biserică și în societatea civilă, pentru ca ele să-și poată îndeplini tot mai bine funcțiile proprii.

ART. 140

Pe Președintele consiliului îl asistă un Comitet de Președinție, alcătuit din Episcopi; în Consiliu sunt cooptați mai ales laici, bărbați și femei, îndeosebi căsătoriți, provenind din diferite părți ale lumii.

ART. 141

§ 1. Consiliul se îngrijește de aprofundarea doctrinei asupra familiei și de răspândirea ei printr-o cateheză adecvată; favorizează în particular studiile asupra spiritualității căsătoriei și a familiei.

§ 2. Același consiliu se îngrijește pentru ca, în deplin acord cu episcopii și cu organismele episcopale, să fie cunoscute exact condițiile umane și sociale ale instituției familiare în diferite regiuni, și să fie de asemenea făcute cunoscute acele inițiative care ajută pastorația familiei.

§ 3. Se străduiește să fie recunoscute și apărate drepturile familiei, și în viața socială și politică; sprijină și coordonează și inițiativele pentru tutelarea vieții umane încă de la concepere și în favoarea procreării responsabile.

§ 4. Rămânând valabil Articolul 133, urmărește activitatea Institutelor și a Asociațiilor, al căror scop este acela de a sluji binele familiei.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire