Tu întrebi 


 

Simona P. din Slatina întreabă:

Aș dori să vă întreb dacă este adevărat că ovulația se poate produce și la emoții puternice cum ar fi în timpul actului sexual sau în alt context? Vă mulțumesc.

Răspunde Redacția:

Pentru a vă răspunde am apelat la cartea "Reglarea concepției pe cale naturală", scrisă de prof. dr. Josef Rotzer, disponibilă și în limba română.

Unele femei sunt frământate de ideea că un raport sau o excitație sexuală intensă pot declanșa ovulația, fiind vorba deci de o ovulație provocată. Acest tip de ovulație nu se produce însă niciodată la specia umană. Ea există numai la anumite specii animale, de exemplu la iepuri. Până în prezent, în toată literatura de specialitate nu se relatează nici un caz demonstrat de ovulație provocată la femeie. Au fost examinate zeci de mii de cicluri fără să apară nici cel mai mic indiciu al unei ovulații provocate. În plus, niciodată nu s-a produs o sarcină în timpul perioadei de nefertilitate absolută.

La specia umană există doar forma de ovulație care se declanșează după propriile ei legi, după o fază variabilă de maturare a foliculului. Acest fel de ovulație se numește ovulație spontană. Este curios de constatat că această expresie este deseori confundată cu precedenta sau este utilizată în mod greșit. Este cazul unora care își pun întrebarea: "Oare poate avea loc o ovulație spontană provocată de un raport sexual?". Repetăm: ovulația provocată, indusă pe cale naturală sau artificială, nu se produce niciodată la specia umană.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire