Tu întrebi 


 

Maria B. din Prăjești întreabă:

Sunt mereu distrată la rozariu. Un prieten mi-a prezentat odată o imagine pentru a mă ajuta. O mamă se plimba cu copilul ei de mână. La un moment dat, copilul se desprinde de mama lui și se duce să se joace cu prietenii. Același lucru l-aș putea spune și despre rozariu: noi ne îndepărtăm de Maria, dar ea este mereu cu ochii îndreptați spre noi. Dumneavoastră ce credeți?

Răspunde pr. Iosif Diac:

Conciliul Vatican II ne învață că adevărata devoțiune nu este curiozitatea, sentimentalismul superficial, formalismul... Rugăciunea este adorația pe care i-o aducem lui Dumnezeu, manifestarea recunoștinței noastre, cererea celor necesare vieții, trupului și sufletului. Fecioara Maria este astfel modelul viu al rugăciunii creștine, ea este «oglinda vieții lui Isus».

În actul de pietate al sfântului rozariu - rugăciune atât de simplă și de profundă - noi îl contemplăm pe Isus în viața Sf. Fecioare, împreună cu ea și cu ajutorul ei. Imaginea pe care ați prezentat-o este cu siguranță semnificativă. Să nu uităm, însă, că autentica devoțiune față de Maria, înseamnă a ne îndrepta către Fiul ei, Isus. Dacă mintea ne duce departe, putem adopta două atitudini comportamentale: ori îndepărtăm realitățile care ne distrag atenția pentru a ne întoarce la rugăciune, ori îl chemăm pe Dumnezeu în mijlocul frământărilor noastre. Distracțiile nu diminuează valoarea rugăciunii. Importantă rămâne alegerea noastră de fond: aceea de a trăi la prezența lui Dumnezeu!

(Mesagerul Sfântului Anton, ian-feb 2004)
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire