FAMILIA 

Mărturii

Inapoi la cuprins 

Astăzi este preot

Sunt la o vârstă relativ înaintată și tocmai pentru acest motiv aș vrea să trimit o rază de lumină prin aceste câteva rânduri tuturor mamelor care se vor afla vreodată în situația în care am fost eu. Până în momentul de față am întâlnit în viață și bune și rele și aș vrea să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate. Știu că totul a făcut parte dintr-un plan al său cu mine, de aceea greutățile m-au maturizat iar bucuriile mi-au dat curaj să continui. Cât despre copii, Dumnezeu mi-a oferit șase și-i mulțumesc și pentru ei.

Motivul pentru care am hotărât să spun ceva din viața mea este o anumită atitudine pe care am avut-o după nașterea primului copil. M-am descurajat pur și simplu. Mi s-a părut că Dumnezeu cere prea multă suferință atât ca să dai naștere unui copil, cât și să-l crești o viață. Simțeam că mă depășește totul. Descurajarea mă cuprinsese atât de tare încât m-am hotărât să pun punct oricărei încercări a lui Dumnezeu de a-mi mai trimite un alt copil. Eram foarte hotărâtă încât nici chiar soțul și prietenii nu mă puteau convinge să revin asupra deciziei. Am ajuns până acolo încât - acum îmi dau seama - luptam "bine" împotriva lui Dumnezeu, iar el nu a făcut altceva decât să facă tot ceea ce făceam și eu, să lupte cu mine și a luptat și m-a biruit. Singurul loc unde îmi mai găseam liniștea sufletească erau Liturghiile la care participam duminică de duminică împreună cu soțul și copilul care de acum începuse să crească. Ușor, ușor a început să mă obsedeze un gând: "Preotul care celebrează sfânta Liturghie, de ce n-ar fi într-o zi fiul meu?" Dar care fiu? Primul? Oare Dumnezeu chiar vrea un preot dintre fiii mei? O întrebare care a început să mă neliniștească mai mult decât vechile mele probleme. Poate că într-o zi acest fiu al meu preot va putea fi un răspuns pentru multe alte mame care se vor afla în situația mea. Am început să mă rog și să sper. Simțeam cum zi de zi frica și neliniștea mă părăseau. Gândul că preotul putea fi într-o zi fiul meu m-a ajutat să depășesc totul și încet, încet am adus pe lume pe toți cei șase copii pe care mi i-a dat Dumnezeu. Nu-mi pierdusem deloc speranța că într-o zi se va împlini inspirația pe care cred că numai Dumnezeu mi-a dat-o la acea sfântă Liturghie pe care și astăzi o țin minte. A sosit și ziua pentru care mă rugasem, sperasem și crezusem că se va împlini. Unul dintre fiii mei, unul la care nu mă așteptam, și-a exprimat dorința de a deveni preot. Preot? Ce măreț! Câți nu și-ar dori un fiu preot? Și cât de mare este prețul! Să-l împarți lumii pe Isus Cristos, să-l predici, să dezlegi de păcate în numele lui, să mângâi, să încurajezi, ce mare mister este preotul! Dumnezeu m-a învins. Astăzi fiul meu este preot, unul dintre fiii mei, unul pe care la un moment dat mă hotărâsem să nu-l mai vreau. Și cât mă luptam cu mine însămi!

Mamelor, aduceți-i pe copiii voștri pe lume. Nu le luați dreptul pe care fără nici un merit l-ați primit voi: acela de a trăi. Cine știe dacă nu cumva neaducându-i pe lume, privați lumea de un preot, de un medic, de un om de știință, de un om mare, poate de cel care la un moment dat în viață va putea fi singura voastră mângâiere. Nu vă luptați cu Dumnezeu pentru că oricum el va învinge. Pe mine m-a învins și astăzi fiul meu este preot. Ce măreț! (Anca)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba

În virtutea sacramentului Preoției, preoții participă la dimensiunile universale ale misiunii încredințate de Cristos apostolilor. Darul spiritual pe care l-au primit la hirotonire îi pregătește nu pentru o misiune limitată și restrânsă, ci pentru o misiune de mântuire de dimensiune universală, până la marginile pământului, pregătiți sufletește să predice oriunde evanghelia.

Catehismul Bisericii Catolice, nr. 1565

Lumina creștinului, iulie 2001
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire