FAMILIA 

Mărturii

Inapoi la cuprins 

Punctualitatea lui Dumnezeu

Este sfârșitul lunii, avem foarte puțini bani ca să putem hrăni cele șase persoane din focolar. Abia terminăm prânzul, când cineva bate la ușă. Deschid, și în fața mea o văd pe prietena noastră, cu copilul ei în brațe. Venea deseori la noi și întotdeauna pleca cu câte ceva și chiar cu bani ca să se poată întoarce acasă. Dar astăzi ce trebuie să fac? S-o las să plece așa, fără nimic? Primul gând a fost: nu pot să fac asta! Ce pot să-i ofer? Nici eu nu am nimic să le dau de mâncare prietenelor mele. Și ele sunt primele care îmi sunt cele mai apropiate! Mă pregătesc să îi spun că îmi pare rău, dar... cuvintele îmi dispar din minte. În suflet îmi revine fraza: "Mi-a fost foame și mi-ai dat să mănânc".

Îi zâmbesc, îi spun să se simtă ca acasă, pregătesc un loc la masă pentru ea și copil. Îi ofer din puțina supă rămasă, pe care voiam s-o lungesc cu apă și cu Vegeta pentru cină, pregătesc apoi ultimul ou pe care îl aveam, puțin orez într-o punguță pe care să o ducă acasă... asta a fost tot. Iar în inimă, pace și bucurie. Țigăncușa s-a ridicat de la masă mulțumită: a mâncat și pe ziua de azi. O conduc la ușă zâmbindu-i. Se oprește și îmi spune: "Nu am bani ca să mă întorc acasă". Îi dau jumătate din banii pe care îi am, care-i ajung pentru un bilet de tramvai.

Este ora zece seara, am rămas singură acasă ca să mă pregătesc pentru un examen, iar ceilalți s-au dus la o întâlnire a comunității. Cineva bate la ușă. Primul meu gând: nu deschid, trebuie să studiez! Mă răzgândesc: dar poate este cineva într-o dificultate, poate are nevoie de ajutor. Deschid ușa. Este un angajat al magazinului alimentar de la parter, purtând în brațe o cutie imensă. Îmi spune: "Doamna P. (mama uneia dintre noi) m-a însărcinat să aduc în fiecare lună aceste produse. Astăzi avem puțin timp, am pregătit totul și am venit. Îmi cer scuze pentru ora târzie".

Deschid cutia, în care se află de toate: de la ulei până la vin, de la paste până la ouă, unt, cașcaval, cafea... și din belșug! Mă uimește și mă încântă punctualitatea lui Dumnezeu!

D.Z.

Oraș nou
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire