FAMILIA 

Mărturii

Inapoi la cuprins 

"Eu sunt ateu, dar tu trebuie să fii nebun"

O familie împăcată prin puterea de mărturie a adevărului

Într-o zi vine la mine un prieten care îmi încredințează marea sa durere: părinții săi sunt în pragul divorțului. Dincolo de durerea de a vedea că există mai puțină iubire între părinții săi, îi este insuportabil gândul că altcineva va hotărî cu care dintre părinți va trebui să trăiască, despărțindu-l astfel de fratele său cel mare de care este foarte atașat.

Mă simt antrenat în această situație și simt o mare tristețe pe care nu reușesc să o depășesc, mai cu seamă că prietenul meu nu este credincios și mă tem să nu înrăutățesc situația vorbindu-i despre Dumnezeu. Aș risca să nu fiu înțeles. Dar, fiind creștin, simt că trebuie să transmit tuturor iubirea lui Dumnezeu, dincolo de orice barieră.

Cu această lumină care îndepărtează întunericul reușesc să recunosc în prietenul meu chipul lui Isus răstignit și părăsit și găsesc puterea de a-i spune: "Eu, ca creștin, i-aș încredința lui Dumnezeu durerea mea; aș pune problema în mâinile Lui, pentru ca voința Sa să se poată împlini, cu credința că orice mi-ar rezerva viitorul, va fi bine pentru mine".

Răspunsul său a fost: "Eu sunt ateu, dar tu trebuie să fii chiar nebun!"

Nu mă pierd și insist: "Curaj, merită să încerci, spune-i în mod simplu lui Isus: 'Această durere o pun în mâinile tale' și apoi așteaptă senin ca evenimentele să hotărască". I-am spus că poate să-mi telefoneze în orice moment, dacă are nevoie de ajutor.

Când a plecat, furtuna din inima sa nu era potolită. Ziua următoare mi-a telefonat să-mi spună că s-a găsit în situația de a-i încredința lui Dumnezeu durerea sa. L-am simțit mai liniștit. După alte două zile, am primit un nou telefon de la el în care mi-a spus că nu se va mai despărți de fratele său și că nici divorțul nu va mai avea loc. Mama a găsit puterea de a-l ierta pe tata și s-au împăcat.

Vă puteți închipui ce mare a fost bucuria mea...

L.V.

Oraș nou
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire