DIVERTISMENT 

Pilde și glume

XVI. LEGILE LUI DON CAMILO

  1. Principiul demonstrației: Când vrei să demonstrezi episcopului cât de cuminți sunt copii din oratoriu, tocmai atunci ei îți vor întoarce casa pe dos.

  2. Legea vicarilor: Vicar fiind, de îndată ce te așezi la o ceașcă de cafea fierbinte, părintele paroh te va ruga să-i faci ceva ce va dura exact până când se răcește cafeaua.

  3. Principiul întâlnirilor: Probabilitatea de a întâlni pe cineva cunoscut crește atunci când ești cu cineva cu care vrei să nu fi văzut.

  4. Nimic nu-i veșnic: Dacă te simți bine nu fi îngrijorat, va trece.

  5. Ocupație: Ori de câte ori un călugăr își va tăia unghiile, la două ore după acea va avea ceva de făcut care să necesite a avea unghii.

  6. Obstacol: Omul se împiedică uneori de adevăr, dar cel mai adesea el se ridică și își continuă drumul.

  7. Legea predicii: Cel mai bun mod de a-ți reaminti ceea ce ai vrut să spui la predica de duminică este să spui "Amin" predicii, și să intonezi "Cred într-unul Dumnezeu".

  8. Legea comparației: Pentru ca ceva să devină curat, altceva trebuie să rămână în continuare murdar.

  9. Biroul parohial: Ori de câte ori găsesc un răgaz de timp și mă așez să-mi iau ceaiul de dimineață, în același minut sună soneria iar biroul parohial se umple de lume.

  10. Patrimoniu: Dacă tot ce are părintele paroh este un chibrit, atunci toți enoriașii lui i se par lumânări.

  11. Legea mașinii: Autoturismul propriu cu care ai de mers în filiale consumă mai multă benzină și ulei decât oricare alt autoturism.

  12. Legea sosirii: Cei care locuiesc cel mai aproape sosesc ultimii la biserică.

  13. Legea ședinței: Dacă un caz produce multe ședințe la nivel de decanat, ședințele devin în cele din urmă mai importante decât acel caz.

  14. Legea preferințelor: Predicatorii sosiți de departe, întotdeauna sunt mai preferați și par mai buni decât parohul locului.

  15. Postulatul ministrantului: Când în timpul sfintei Liturghii o lumânare se va stinge, ministrantul va deduce automat că cel mai apropiat chibrit se află la o sută de metri distanță.

  16. Explicație: Cu două minute înainte de a se termina ora de cateheză un puști va pune o întrebare care va necesita din partea părintelui un răspuns de zece minute.

  17. Destin: Cu cât o parohie este mai îngrijită și mai bine pusă la punct, iar parohul locului este mai pregătit și se așteaptă la orice, cu atât mai mult episcopul nu va veni în vizită în acea parohie.

  18. Precizare: Un alcoolic este o persoană care bea mai mult decât clopotarul din acea parohie.

  19. Coincidență: Liturghia mare începe la ora 11. La fel și partida de fotbal de pe stadion și serialul de la televiziune.

  20. Performanțele copiilor: Orice copil care trăncănește acasă continuu refuză cu încăpățânare să scoată un cuvânt când va veni părintele cu sfințirea casei și-i va cere să-i spună cum îl cheamă.

  21. "Cine sunteți?": Când mergi cu sfințirea caselor la oraș și vei suna la o adresă greșită tot timpul ți se va deschide ușa.

  22. Autorul: Dacă autorul Apocalipsei nu este sfântul Ioan, apostol și evanghelist, atunci este altul cu același nume.

  23. Legea trenurilor: Indiferent ce tren aștepți celălalt sosește primul.

  24. Legea autobuzelor: Când ai de făcut ceva urgent sau ești trimis într-o misiune: a) autobuzul care tocmai a părăsit stația când ai ajuns tu, era autobuzul de care tu aveai nevoie; b) toate autobuzele ce se îndreaptă în direcția opusă nu se mai întorc niciodată; c) dacă pentru a fi sigur că nu pierzi autobuzul ai părăsit parohia cu 30 de minute mai devreme, autobuzul tău va ajunge în stație fie după o oră, fie după două ore, sau când, plictisindu-te, ți-ai aprins o țigară; d) autobuzul de care nu ai nevoie va fi cel care se oprește, iar cel de care ai nevoie este defect sau totdeauna plin; e) când autobuzul în care te afli are întârziere, autobuzul cu care ai legătura va pleca la timp.

  25. Legea atelierului de lumânări: Într-un atelier de lumânări orice calup de ceară, când cade, se va rostogoli în colțul cel mai puțin accesibil al atelierului. Precizare: În drumul lui spre acel colț inaccesibil, calupul va lovi mai întâi degetele picioarelor tale.

  26. Legea biciclistului: Când ai de mers în filiale, cu bicicleta, indiferent ce drum ai ales, drumul întotdeauna urcă și este împotriva vântului. La întoarcere ori ai pană ori îți cade lanțul.

  27. Filosofie scolastică: Dacă pentru fiecare regulă există o excepție, atunci trebuie să fim de acord că poate fi o excepție chiar și pentru regula care zice că orice regulă are o excepție.

  28. Sfaturi de predică: "Iubiți credincioși, sunt trei moduri în care puteți face un lucru: ori îl faceți voi, ori angajați pe cineva să-l facă, sau interziceți copiilor voștri să-l facă".

  29. Legea banilor: Banii sunt ca bălegarul. Dacă îi împrăștii fac numai bine, dacă îi aduni într-un loc miros foarte urât.

  30. Axioma pipei: O pipă oferă preotului timp să se gândească, iar clopotarului ceva să țină în gură.


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire