DIVERTISMENT 

Colțul vesel

 
Bancuri "religioase"

  1. - La voi cum se îngroapă morții?
    - Cu popa. Dar la voi?
    - La noi popa rămâne afară.

  2. Un preot intră vinerea într-un restaurant și întreabă pe ospătar:
    - Aveți carne de balenă?
    - Nu.
    - Dar carne de rechin?
    - Nu.
    - Mulțumesc. Mi-ești martor în fața lui Dumnezeu că am vrut să mănânc carne de pește vineri, dar nu aveți. Dați-mi un cotlet de porc.

  3. Un călugăr franciscan, pătimaș al fumatului, face o cerere către Papa: "Sanctitate, pot să fumez în timp ce mă rog?". "Nu!" este răspunsul Pontifului.
    Un călugăr iezuit, pătimaș al fumatului, face o cerere către Papa: "Sanctitate, pot să mă rog în timp ce fumez?". "Da!" este răspunsul Pontifului.

  4. Care sunt asemănările dintre iezuiți și dominicani?
    Amândouă ordinele au fost fondate de spanioli, Sf. Dominic la dominicani și Sf. Ignațiu de Loyola la iezuiți. Amândouă au apărut pentru a combate o erezie: dominicanii contra albigensienilor, iar iezuiții contra protestanților.

    Care sunt diferențele dintre iezuiți și dominicani?
    Păi ai mai auzit de albigensieni?

  5. Sfinții Dominic, Francisc și Ignațiu de Loyola sunt duși în timp până în momentul nașterii lui Isus.
    Sf. Dominic, văzând Încarnarea Cuvântului, intră în extaz.
    Sf. Francisc, văzându-l pe Dumnezeu în copilul neajutorat din fața lui, este copleșit de umilință.
    Sf. Ignațiu de Loyola, luându-i deoparte pe Preacurata Maria și pe Sf. Iosif, îi întreabă: "V-ați gândit la educația Lui?"

  6. În ziua a șasea Dumnezeu a creat bărbatul și s-a odihnit. Apoi a creat femeia și nu a mai avut odihnă.

  7. Corolar la bancul de mai sus:
    În ziua a șasea Dumnezeu a creat bărbatul și s-a odihnit. Apoi a zis: "Pot să fac ceva mai bun și mai frumos". Și a creat femeia.

  8. Știți care este diferența dintre un preot și un Monsenior? Nici una, dar Monseniorul nu știe.

  9. Un batrân moare. Bun creștin, omul nostru se îndreaptă spre rai. Acolo, Sfântul Petru îl întâmpină:
    - Iată cum stau lucrurile: ca să intri, trebuie să cumulezi 100 de puncte. Spune-mi, deci, tot ce ai făcut bun, iar eu îți voi acorda punctajul.
    - Bine, își zise bucuros omul nostru, știind că are ce spune. Iată, am fost însurat timp de 50 de ani cu aceeași femeie, și nici măcar în gând n-am înșelat-o.
    - Formidabil! Rar lucru! Pentru așa ceva îți acord 3 puncte.
    - Trei puncte!?! Hm! Dar, iată, am fost la biserică toata viața și m-am spovedit în fiecare an la Paști.
    - Minunat. Pentru asta capeți un punct.
    - Un punct, numai? Doamne! Dar asta: am dat de mâncare la săraci. Am fost vicepreședinte la Asociația Veteranilor. Am fost membru în comitetul de bloc. Am fost....
    - Bine, bine. Ești nemaipomenit! Asta-i bună pentru 2 puncte.
    - Doua puncte..! Hm, Hm, Hm! ,exclamă omul nostru. În ritmul acesta singurul mod de a intra în Rai mai ramâne doar îndurarea lui Dumnezeu.
    - Intra.

  10. La poarta Raiului sosește o monedă de 500 de lei. Sf. Petru o salută și îi spune "Intră, intră!". Mai apoi vine o bacnotă de 1.000 de lei. Sf. Petru din nou "Intră, intră!". Mai apoi vine o bacnotă de 5.000 lei, Sf. Petru din nou "Intră, intră!". La fel și cu bacnota de 10.000 lei, Sf. Petru o invită respectuos "Intră, intră!".

    Când apare însă bacnota de 50.000 de lei, Sf. Petru se uită lung la ea, și o întreabă: "Tu cine ești?!" Bacnota răspunde mirată: "Cum, nu știi, sunt bacnota de 50.000 de lei!". Sf. Petru se uită circumspect la ea și îi spune: "Mai așteaptă!". Mai târziu apare și bacnota de 100.000 de lei. Din nou Sf. Petru: "Tu cine ești?!" "Bacnota de 100.000 de lei", îi răspunde bacnota. "Stai și tu de așteaptă", spune Sf. Petru.

    Ziua trece și pe poarta Raiului se tot intră, iar seara bacnotele de 50.000 de lei și cea de 100.000 de lei se trezesc că nu au intrat. Ofensate: "Păi se poate, Sfinte Petru, au intrat mărunții de 1.000 și 10.000 de lei și noi nu?". Sf. Petru le răspunde: "Îmi pare rău, dar pe voi nu v-am prea văzut la Biserică".


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire