CATEHISM 

Compendiul Catehismului Bisericii Catolice
achizitionare: 03.01.2009; sursa: Editura Presa Bună

Ați căutat articolele 504-506.

  1. În ce condiții există dreptul la proprietatea privată?

    Dreptul la proprietatea privată există cu condiția să fie dobândită sau primită în mod corect și cu condiția să rămână primordială destinația universală a bunurilor pentru satisfacerea necesităților fundamentale ale tuturor oamenilor.

  1. Care este scopul proprietății private?

    Scopul proprietății private este garantarea libertății și demnității fiecărei persoane, ajutând-o să satisfacă nevoile fundamentale proprii ale celor de care este responsabilă și ale altora care trăiesc în necesitate.

  1. Ce stabilește porunca a șaptea?

    Porunca a șaptea stabilește respectarea bunurilor altuia, prin practicarea dreptății și a dragostei, a cumpătării și a solidarității. Îndeosebi cere respectarea promisiunilor făcute și a contractelor încheiate; repararea nedreptății comise și restituirea a ceea ce s-a furat; respectarea integrității creației, prin folosirea prudentă și moderată a resurselor minerale, vegetale și animale care sunt în univers, cu atenție specială față de speciile amenințate de dispariție.

 

Pasajul solicitat se află inclus în Partea a treia : Viața în Cristos, Secțiunea a doua : Mărturisirea de credință creștină. Click aici pentru a vedea articolul în context.

Puteți să mergeți și direct la indexul analitic.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire