CATEHISM 

Compendiul Catehismului Bisericii Catolice
achizitionare: 03.01.2009; sursa: Editura Presa Bună

Ați căutat articolele 496-498.

  1. Ce semnificația are actul conjugal?

    Actul conjugal are o dublă semnificație: de unire (dăruirea reciprocă a soților) și procreatoare (deschiderea spre transmiterea vieții). Nimeni nu trebuie să rupă conexiunea inseparabilă pe care Dumnezeu a voit-o între cele două semnificații ale actului conjugal, excluzând una sau alta dintre ele.

  1. Când este morală reglementarea nașterilor?

    Reglementarea nașterilor, care reprezintă unul din aspectele paternității și maternității responsabile, este în mod obiectiv conformă cu moralitatea atunci când este realizată de către soți fără impuneri externe, nu din egoism, ci din motive serioase și cu metode conforme criteriilor obiective ale moralității, adică prin abstinența periodică și recurgerea la perioadele nefertile.

  1. Care sunt mijloacele imorale pentru reglementarea nașterilor?

    Este în mod intrinsec imorală orice acțiune - cum ar fi, de exemplu, sterilizarea directă sau contracepția - care, atât în vederea actului conjugal, cât și în desfășurarea lui sau în desfășurarea consecințelor sale naturale, și-ar propune, ca scop sau ca mijloc, să împiedice procrearea.

 

Pasajul solicitat se află inclus în Partea a treia : Viața în Cristos, Secțiunea a doua : Mărturisirea de credință creștină. Click aici pentru a vedea articolul în context.

Puteți să mergeți și direct la indexul analitic.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire