CATEHISM 

Compendiul Catehismului Bisericii Catolice
achizitionare: 03.01.2009; sursa: Editura Presa Bună

Ați căutat articolele 429-433.

  1. În ce mod hrănește Biserica viața morală a creștinului?

    Biserica este comunitatea în care creștinul primește cuvântul lui Dumnezeu și învățăturile "Legii lui Cristos" (Gal 6,2); primește harul sacramentelor; se unește la jertfa euharistică a lui Cristos, în așa fel încât viața sa morală să fie un cult spiritual; învață exemplul de sfințenie al Fecioarei Maria și al sfinților.

  1. De ce intervine magisteriul Bisericii în domeniul moral?

    Pentru că este datoria magisteriului Bisericii să predice credința care trebuie crezută și practicată în viață. Această datorie se extinde și la prescrierile specifice ale legii naturale, pentru că respectarea lor este necesară pentru mântuire.

  1. Ce finalități au poruncile Bisericii?

    Cele cinci porunci ale Bisericii au ca scop să garanteze credincioșilor minimul indispensabil de spirit de rugăciune, de viață sacramentală, de angajare morală și de creștere a iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.

  1. Care sunt poruncile Bisericii?

    Ele sunt: 1) Să participi la Liturghie duminica și în celelalte sărbători de poruncă și să te abții de la munci și activități care ar putea să împiedice sfințirea acestor zile; 2) Să-ți mărturisești propriile păcate, primind sacramentul Reconcilierii, cel puțin o dată pe an; 3) Să primești sacramentul Euharistiei cel puțin la Paști; 4) Să nu mănânci carne și să respecți postul în zilele stabilite de Biserică; 5) Să vii în ajutorul necesităților materiale ale Bisericii, după propriile posibilități.

  1. Pentru ce este indispensabilă viața morală a creștinilor pentru vestirea evangheliei?

    Deoarece cu viața lor conformă cu Domnul Isus creștinii atrag pe oameni la credința în adevăratul Dumnezeu, edifică Biserica, imprimă în lume spiritul evangheliei și grăbesc venirea împărăției lui Dumnezeu.

 

Pasajul solicitat se află inclus în Partea a treia : Viața în Cristos, Secțiunea întâi : "Eu cred" - "Noi credem". Click aici pentru a vedea articolul în context.

Puteți să mergeți și direct la indexul analitic.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire