CATEHISM 

Compendiul Catehismului Bisericii Catolice
achizitionare: 03.01.2009; sursa: Editura Presa Bună

Ați căutat articolele 354-356.

  1. Ce raport există între sacramente și moartea creștinului?

    Creștinul care moare în Cristos ajunge, la sfârșitul existenței sale pământești, la împlinirea noii vieți începută la Botez, întărită de Mir și hrănită de Euharistie, anticipare a ospățului ceresc. Sensul morții creștinului se manifestă în lumina morții și învierii lui Cristos, unica noastră speranță; creștinul care moare în Cristos Isus, merge "acasă la Dumnezeu" (2Cor 5,8).

  1. Ce exprimă înmormântarea?

    Înmormântarea, deși se celebrează conform diferitelor ritualuri care corespund situațiilor și tradițiilor din fiecare regiune, exprimă caracterul pascal al morții creștine în speranța învierii și sensul comuniunii cu răposatul, îndeosebi prin rugăciunea pentru purificarea sufletului său.

  1. Care sunt momentele principale ale înmormântării?

    De obicei, înmormântarea cuprinde patru momente principale: primirea sicriului din partea comunității prin cuvinte de mângâiere și de speranță, liturgia cuvântului, jertfa euharistică și ultimul "rămas-bun" cu care sufletul răposatului este încredințat lui Dumnezeu, izvor de viață veșnică, în timp ce trupul său este înmormântat în așteptarea învierii.

 

Pasajul solicitat se află inclus în Partea a doua : Celebrarea misterului creștin, Secțiunea a doua : Mărturisirea de credință creștină. Click aici pentru a vedea articolul în context.

Puteți să mergeți și direct la indexul analitic.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire