CATEHISM 

Compendiul Catehismului Bisericii Catolice
achizitionare: 03.01.2009; sursa: Editura Presa Bună

Ați căutat articolele 290-293.

  1. Când trebuie să se primească sfânta Împărtășanie?

    Biserica recomandă credincioșilor care participă la sfânta Liturghie să primească și sfânta Împărtășanie având dispozițiile cuvenite, stabilind obligația de a primi sfânta Împărtășanie cel puțin la Paște.

  1. Ce se cere pentru a primi sfânta Împărtășanie?

    Pentru a primi sfânta Împărtășanie trebuie să fim pe deplin încorporați Bisericii Catolice și să fim în stare de har, adică fără conștiința de păcat de moarte. Cel care este conștient că a comis un păcat grav trebuie să primească sacramentul Reconcilierii înainte de a merge la Împărtășanie. Sunt importante și spiritul de reculegere și de rugăciune, respectarea postului stabilit de Biserică și atitudinea trupului (gesturile, hainele), în semn de respect față de Cristos.

  1. Care sunt roadele sfintei Împărtășanii?

    Sfânta Împărtășanie mărește unirea noastră cu Cristos și cu Biserica sa, păstrează și reînnoiește viața de har primită la Botez și la Mir și ne face să creștem în iubire față de aproapele. Fortificându-ne în dragoste, șterge păcatele lesne-iertătoare și ne ferește în viitor de păcatele de moarte.

  1. Când se poate administra creștinilor sfânta Împărtășanie?

    Slujitorii catolici administrează în mod licit sfânta Împărtășanie membrilor Bisericilor Orientale care nu sunt în comuniune deplină cu Biserica Catolică, atunci când aceștia o cer în mod spontan și au dispoziția cuvenită.
    Pentru membrii celorlalte comunități ecleziale, slujitorii catolici administrează în mod licit sfânta Împărtășanie credincioșilor care, din motive grave, o cer în mod spontan, au dispoziția cuvenită și manifestă credința catolică în ceea ce privește sacramentul.

 

Pasajul solicitat se află inclus în Partea a doua : Celebrarea misterului creștin, Secțiunea a doua : Mărturisirea de credință creștină. Click aici pentru a vedea articolul în context.

Puteți să mergeți și direct la indexul analitic.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire