CATEHISM 

Compendiul Catehismului Bisericii Catolice
achizitionare: 03.01.2009; sursa: Editura Presa Bună

Ați căutat articolele 202-206.

  1. Ce se arată cu termenul carne și care este importanța sa?

    Termenul "carne" se referă la slăbiciunea și caracterul muritor al condiției umane. "Trupul este pivotul mântuirii" (Tertullian). Într-adevăr, noi credem în Dumnezeu creatorul trupului; credem în Cuvântul făcut trup pentru a răscumpăra trupul; credem în învierea trupului, împlinire a creației și a răscumpărării trupului.

  1. Ce înseamnă "învierea trupului"?

    Înseamnă că starea definitivă a omului nu va fi numai sufletul spiritual despărțit de trup, dar că și trupurile noastre muritoare vor reveni la viață într-o zi.

  1. Ce raport există între învierea lui Cristos și învierea noastră?

    După cum Cristos a înviat din morți cu adevărat și trăiește pentru totdeauna, tot așa, el însuși îi va învia pe toți în ziua de pe urmă, cu un trup nesupus putrezirii: "Spre învierea vieții cei care au făcut binele, iar cei care au săvârșit răul, spre învierea judecății" (In 5,29).

  1. Ce se întâmplă cu trupul nostru și cu sufletul nostru o dată cu moartea?

    O dată cu moartea, despărțire a sufletului și a trupului, trupul intră în putrezire, în timp ce sufletul, care este nemuritor, ajunge la judecata lui Dumnezeu și așteaptă să se unească din nou cu trupul atunci când, la întoarcerea Domnului, va învia transformat. A înțelege cum va avea loc învierea depășește posibilitatea imaginației noastre și a intelectului nostru.

  1. Ce înseamnă a muri în Cristos Isus?

    Înseamnă a muri în harul lui Dumnezeu, fără păcat de moarte. Cel care crede în Cristos, urmând exemplul său, poate să transforme în felul acesta moartea sa într-un act de ascultare și de iubire față de Tatăl. "Vrednic de crezare este cuvântul: dacă am murit împreună cu el, vom și trăi împreună cu el" (2Tim 2,11).

 

Pasajul solicitat se află inclus în Partea întâi : Mărturisirea credinței, Secțiunea a doua : Mărturisirea de credință creștină. Click aici pentru a vedea articolul în context.

Puteți să mergeți și direct la indexul analitic.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire