CATEHISM 

Compendiul Catehismului Bisericii Catolice
achizitionare: 03.01.2009; sursa: Editura Presa Bună

Ați căutat articolele 11-14.

  1. De ce și în ce mod trebuie să fie transmisă revelația divină?

    Dumnezeu "vrea ca toți oamenii să se mântuiască și să ajungă la cunoașterea adevărului" (1Tim 2,4), adică a lui Isus Cristos. Pentru aceasta este necesar ca Isus Cristos să fie vestit tuturor oamenilor, conform poruncii sale: "Mergeți și învățați toate națiunile" (Mt 28,19). Acest lucru se realizează prin tradiția apostolică.

  1. Ce este tradiția apostolică?

    Tradiția apostolică este transmiterea mesajului lui Cristos realizată, încă de la începuturile creștinismului, prin predicare, mărturie, instituții, cult, scrieri inspirate. Apostolii au transmis succesorilor lor, episcopii, și, prin aceștia, tuturor generațiilor până la sfârșitul timpurilor, ceea ce au primit de la Cristos și au învățat de la Duhul Sfânt.

  1. Cum se realizează tradiția apostolică?

    Tradiția apostolică se realizează în două moduri: prin transmiterea vie a cuvântului lui Dumnezeu (numită simplu și tradiție), și prin Sfânta Scriptură, care este aceeași veste a mântuirii pusă în scris.

  1. Ce raport există între tradiție și Sfânta Scriptură?

    Tradiția și Sfânta Scriptură sunt strâns unite și comunică între ele. Ambele fac prezent și rodnic în Biserică misterul lui Cristos și provin din același izvor divin: constituie un singur depozit sacru al credinței, din care Biserica își ia propria certitudine cu privire la toate adevărurile revelate.

 

Pasajul solicitat se află inclus în Partea întâi : Mărturisirea credinței, Secțiunea întâi : "Eu cred" - "Noi credem". Click aici pentru a vedea articolul în context.

Puteți să mergeți și direct la indexul analitic.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire