CATEHEZĂ 

Credința, Biserica, lumea după Conciliul Vatican II
Cateheze pentru adulți

sursa: Robert Lazu

Robert LazuÎn data de 26 noiembrie a anului jubiliar 2000, la încheierea lucrărilor Congresului Mondial al Apostolatului Laicilor, Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit cu reprezentanții laicilor din lumea întreagă. Cu acest prilej, Sanctitatea Sa ne-a oferit în dar nouă, tuturor, prin intermediul acestor reprezentanți, un volum ce conține documentele Conciliului Vatican II. Iată ce ne-a transmis Sfântul Părinte cu această ocazie: "(...) sunteți cu toții invitați să recitiți aceste documente pentru a vă întări vocația voastră, pentru a vă angaja în apostolat, așa cum aceast lucru a fost propus de către Părinții conciliari, pentru a fi în lume marturisitorii Veștii Celei Bune și pentru a lua întotdeauna parte mai activ la misiunea Bisericii".

Scopul catehezelor propuse în acest program constă tocmai în îndeplinirea îndemnului Papei Ioan Paul al II-lea de a cunoaște mai bine învățăturile Bisericii Catolice exprimate în cadrul Conciliului Vatican II.

Catehezele pentru adulți sunt concepute cu dorința de a îndeplini dezideratul Magisteriului viu al Bisericii de a susține o catehizare "integrală și permanentă" pentru toți cei interesați. Astfel, catehezele se vor desfășura pe durata a trei ani calendaristici, abordând subiectele grupate pe trei module principale:

  1. Credința catolică

  2. Viața liturgică și sacramentală a Bisericii Catolice

  3. Viața liturgică și sacramentală a Bisericii Catolice

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire