APOLOGETICĂ 

Biblia răspunde
IPS Ioan Ploscaru

achizitionare: 21.04.2004; sursa: Casa de Editură Viața Creștină

"Înainte de toate să știți că nici o explicație a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia" (II Petru 1, 20).
"Tole Lege! Ia și citește!" (Sf. Augustin, Confesiuni)

Explicațiile din această carte încearcă să clarifice unele subiecte din Sfânta Scriptură prin care unii, interpetându-le fiecare după părerea sa, atacă învățătura Bisericii care datează de la începutul creștinismului. Nu voim o polemică, ci o documentare pentru oamenii de bună credință. Dacă cineva este dornic să cunoască adevărul, va lua aceste texte și, cu Scriptura în mână, le va verifica și se va ruga: "Doamne, să văd!" (Marcu 10,51). Un cititor nepărtinitor va primi explicațiile și va constata sincer unde este adevărul cu privire la: Biserică, Tradiție, Cultul Fecioarei Măria, Botez, Pocăință etc. Dumnezeu să-i lumineze pe toți cei care vor citi această carte, în spiritul adevărului și al cunoașterii.

Episcop Ioan Ploscaru

Notă asupra ediției

CONCLUZII

Sfânta Scriptură are unele citate care foarte greu se pot interpreta, chiar de către persoane cu studii teologice de ani îndelungați. Cum ar putea să le interpreteze cineva fără studii în acest domeniu? Dar important, pentru mântuirea noastră, nu este să cunoaștem în întregime înțelesul Sfintei Scripturi, ci două lucruri trebuiesc: "Iubirea de Dumnezeu și iubirea de aproapele" (Matei 22,37; Marcu 12,30-31; Luca 10,27).

Să nu discutăm în contradictoriu cu sectanții niciodată, ci să ne rugăm pentru convertirea lor. Să ne păstrăm credința în Biserica adevărată pe care a întemeiat-o Cristos, când a zis: "Tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica mea" (Matei 16,18; Luca 22,32; Ioan 21,16). Cine urmează învățătura Bisericii "Nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții" (Ioan 12,35).
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire