RUGĂCIUNEA 

Rugăciunile familiei

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Pagina a treia

Rugăciunea părinților pentru copiii lor

Atotputernice Stăpâne, Ziditorul și Părintele nostru cel ceresc, care din bunătatea și prin binecuvântarea ta mi-ai dăruit copii: însuți primește mulțumita și lauda inimii mele pentru acest dar; și mă învrednicește de harul și ajutorul tău ca să-mi pot îndruma copiii pe căile credinței, ale evlaviei și dragostei tale, ca odată cu vârsta să crească și în har și înțelepciune, și să se învrednicească de moștenirea vieții veșnice. Amin.

 

Rugăciunea părinților pentru copiii lor - pentru învățătură

Dumnezeule, care ești înțelepciunea și bunătatea nesfârșită, trimite-l pe Duhul adevărului asupra copilului/copiilor nostru/noștri ca să îi (le) lumineze mintea și inima cu lumina sa. Te rugăm ca învățătura să nu-l (-i) îndepărteze de tine, ci să fie mereu pentru el (ei) o căutare a adevărului și o dobândire a cunoștințelor necesare spre a-și împlini rolul în societate, pentru a-și câștiga cinstit existența și pentru a-și ajuta mai bine semenii. Amin.

 

Rugăciunea părinților pentru un fiu aflat departe de familie

Doamne, fiul nostru se află departe de noi. Ne gândim deseori la el; fără el casa pare pustie, lipsa lui ne face să suferim. Dar tu îl iubești fără margini și ești aproape de el.

Îndepărtează de la el orice primejdie trupească și sufletească, ferește-l de tovărășiile rele. Dă-ne să-l putem revedea printre noi cât mai curând. Amin.

 

Rugăciunea părinților pentru un copil bolnav

Doamne Isuse, în timpul vieții tale pe pământ ți-ai arătat iubirea, ai fost mișcat în fața suferințelor și de multe ori ai vindecat pe cei bolnavi, revărsând bucuria asupra familiilor lor.

Copilul nostru e bolnav: noi încercăm să-l ajutăm cu tot ce e omenește posibil. Dar ne simțim neputincioși: viața nu e în mâinile noastre. Îți oferim suferințele noastre și ale lui și le unim cu suferințele pătimirii tale.

Fă ca această boală să ne ajute să înțelegem mai bine sensul vieții și dăruiește fiului nostru sănătatea, ca împreună să-ți putem mulțumi și să te putem lăuda întotdeauna. Facă-se voia ta. Amin.

 

Rugăciunea fiilor pentru părinți

Doamne Isuse, Tu ai avut o iubire plină de duioșie față de Maria și Iosif. Ajută-mă să-mi iubesc părinții, să le arăt recunoștință pentru ceea ce au făcut pentru mine. Dă-le sănătate și viață lungă, binecuvântează-le ostenelile și ocrotește-i de orice primejdie.

Te rog, fă ca familia noastră să se asemene cu familia din Nazaret; să domnească în ea pacea și iubirea ta, harul tău. Amin.

*

Mulțumescu-ți ție, Doamne, Părinte milostive, că mi-ai dat părinți creștini, și așa am ajuns la cunoștința învățăturilor tale. Răsplătește-le, Doamne, în viața aceasta și în cealaltă, pentru toate câte mi le-au făcut și mi le fac necontenit, cu o dragoste neobosită. Ajută-mi, Doamne, să-i ascult în toate cele ce ei le voiesc spre binele meu veșnic și vremelnic, să nu-i scârbesc prin nerecunoștință și neascultare, sau în orice alt chip. Ajută-mi ca împlinind cu credință porunca ta să dobândesc dumnezeeasca ta binecuvântare pentru toate zilele vieții mele pământești. Să fie milostivirea ta asupra părinților mei iubiți și să-i apere în timpul unui lung șir de ani; iar pe mine să mă ajute să le fiu de sprijin la bătrânețe și să le înapoiez cu iubire fiiască ceea ce ei fac acuma pentru mine cu o îngrijire atât de mare. Ajută-mă ca, cinstind pe părinții mei după porunca ta, în persoana lor să-ți slujesc ție, nevăzutului meu Tată ceresc care împreună cu Fiul tău unul născut și cu Spiritul sfânt viețuești și domnești în vecii vecilor. Amin.

*

Părinte ceresc, mulțumescu-ți ție că mi-ai dat pe pământ părinți atăt de buni, care îmi poartă de grijă în numele tău. Binecuvintează-i! Dă-le sănătate, credință și bucurie. Fă-i cu răbdare față de greșelele mele, și să mă îndrume la bine, ca împreună cu ei să ajung la fericirea veșnică. Amin.

 

Rugăciunea fiilor pentru părinții în vârstă

Doamne, te rog pentru părinții mei și pentru mine.

Dă-le sănătate și bucurie ca să-și poată străbate cu seninătate ultimii ani ai vieții, înconjurați de iubirea noastră. Te rog să-mi dai putere să nu mă las prins de preocupările mele, ci să găsesc întotdeauna timp ca să-i vizitez, să le fiu aproape, să-i ajut în nevoile lor și să nu-i las singuri. Amin.

 

Rugăciune pentru frați și surori

Doamne Isuse, ție mă rog pentru frații și surorile mele; dă-le sufletului lor harul tău, dragostea și pacea, iară trupului dăruiește sănătate.

Dă-ne, Isuse, să trăim împreună în iubire și pace, căci plăcut lucru este a locui frații împreună.

Dăruește-ne, Isuse, ca frații și surorile mici și mari împreună să umblăm în căile tale și să facem cele bineplăcute ție, ca împreună să ne bucurăm de tine în cereasca ta împărăție. Amin.
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire